Sport
STIPE ŽUNIĆ NAKON NASTUPA U FINALU EP-A

Za medalju trebalo je baciti blizu osobnog rekorda
Objavljeno 9. kolovoza, 2018.

Bacači kugle bili su u Berlinu u velikoj formi. Natjecanje koje je iz najboljih izvuklo ono najbolje, a iz hrvatskog rekordera to je ovaj put bila daljina od 20.73 metra. Stipe Žunić na kraju je sedmi bacač kugle na Starom Kontinentu.


Zadranin je na svojem trećem EP-u hitnuo i svoju najbolju dužinu, ali konkurencija je također bila raspoložena, stoga će četvrto mjesto iz 2014. (Zürich) ostati najbolji plasman na euro smotri. Prije dvije godine bio je osmi u Amsterdamu, sada sedmi. No, Stipe je sudionik finala svih velikih natjecanja od 2014. godine, stoga je najvažnije da je svoju pripadnost među elitom potvrdio i ovaj put.
Nakon dobro odrađenih kvalifikacija na improviziranom bacalištu na povijesno značajnom Breitsheidplatzu u zapadnom dijelu Berlina (20.61), Žunić je u finalu svoje najbolje hice odradio u dvije uvodne serije. To mu je donijelo ostanak među osam najboljih u drugom dijelu finala, ali nakon premijernih 20.24. te onda još boljih 20.73 kasnije više nije bilo željenog progresa.
- Dobro je počelo, kasnije sam dao sve od sebe, ali na kraju sam finale odradio u nekim svojim trenutnim granicama. Možda sam mogao još malo potegnut negdje do 21.20, ali to opet ne bi bila medalja. Za nju sam trebao ganjati svoj državni rekord, a sezona ipak nije bila stalno na takvoj razini. Bacio sam ovdje ipak svoj drugi najbolji rezultat sezone, ali konkrencija je bila strašna, nikad jača. Čak šetorica su išla u finalu 21 metar i više - rekao je Stipe nakon finala, poslije kojeg nije imao razloga za nezadovoljstvo.
- Prošle seozne nisam imao ozljede ni najmanjih problema, a sada sam s obzirom na sve što me pratilo izvukao dobar rezultat. Trebalo je biti bolje od najboljeg rezultata da bi se završilo na postolju. Nakon kvalifikacija sam se nadao da bi moglo biti sve otvoreno, ali ovo je bilo poptuno drugo natjecanje. Morao sam biti na razini svjetske medalje da bi uzeo europsku. Prije dvije godine bronca je bila 20.59, sada je 21 metar donio šesto mjesto. No, najvažnije da je da se vrtim u ovom najboljem krugu, naglasio je Stipe Žunić, prvi hrvatski atletičar koji je nastupio u berlinskom finalu.
Kuglu je najbolje odradio poljski dvojac, Michal Haratyk slavio je sa 21.72 metara, drugi je Konrad Bukowiecki sa 21.66, a domaća uzdanica David Storl, je nakon tri zlata sada stigao do bronce (21.41). N. Benčina
Stipe Žunić

bacač kugle

Nakon kvalifikacija sam se nadao da bi moglo biti sve otvoreno, ali ovo je bilo poptuno drugo natjecanje. Morao sam biti na razini svjetske medalje da bi uzeo europsku. Prije dvije godine bronca je bila 20.59, sada je 21 metar donio šesto mjesto.
Možda ste propustili...

STIŽE RIBOLA KAŠTELA

Uhvatiti zalet za završnicu

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

Najčitanije iz rubrike