Regija
POŽEGA

Nakon 20 godina vaterpolo tekma na bazenima
Objavljeno 9. kolovoza, 2018.

Pod pokroviteljstvom Grada Požege, Javne ustanove sportski objekti, Sportskog kluba Croatia, Caffe bara Sportivo i Ronilačkog kluba Požega, na Gradskim bazenima održana je revijalna vaterpolska utakmica, prijateljski susret između Vaterpolo kluba Osijek i Vaterpolo kluba Požega. Zadnja vaterpolo-utakmica na starim požeškim bazenima odigrana je prije više od 20 godina, kada je i postojao vaterpolo-klub u Požegi.


Inicijator utakmice i glavni "krivac" za sve poznati je sportski radnik Zdravko Kovačević Kova, voditelj Sportskog kluba Croatia, u sastavu kojega je i Vaterpolo klub Požega.
- Dečki su dobro odigrali, to je bila prva utakmica, a sad krećemo lagano s pripremama i imat ćemo treninge svaki dan u podne na požeškom bazenu. Pozivamo svu djecu stariju od 12 godina da nam se pridruže, jer vaterpolo, kao sport, ima brojne dobrobiti. Razvija i snagu i motoriku, razvija sve mišiće. To je sport koji je izvanredan i za djecu, i za odrasle, i za rekreativce - rekao je.


Škola je za sve polaznike besplatna, a pokrenuta je u suradnji s Vatrepolo savezom Hrvatske.
- Uvjete sad imamo, moramo još nabaviti kape, a Hrvatski vaterpolski savez donirao nam je dvije profesionalne vaterpolo-lopte. Prema planu i programu rada Škole vaterpola za dječake starije od 12 godina, oni mogu doći svaki dan na požeške bazene dopodne u 11 sati, gdje se mogu uključiti u treninge. Sportski klub Croatia preko zime planira povesti mlade Požežane u Slavonski Brod i njihov Vaterpolo klub Marsonija, gdje smo dogovorili dva treninga tjedno s njihovim mladim igračima - kaže Kovačević.AGM Kruna

Dobili domaći
Rezultat ove, kako je rečeno, povijesne prijateljske revijalne vaterpolo-utakmice za domaćine je bio više nego povoljan, jer je ova utakmica završila rezultatom 14 naprama 11 za Vaterpolo klub Požega. Svim okupljenim gledateljima odmah se postavilo pitanje: “A zašto se vaterpolo, sada kada grad Požega ima veliki, suvremeni bazen, ne bi ponovno aktivirao i obogatio sportski život grada, posebice mladih”. Kako nam je rekao Zdravko Kovačević Kova, upisi su u Školu vaterpola svakodnevni, informacije o upisima u nalaze se na ulazu u bazen. Također, sve druge dodatne informacije svi zainteresirani za upis u Školu vaterpola mogu dobiti na sljedeći broj telefona: 098 - 667 - 403.
Možda ste propustili...

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

Najčitanije iz rubrike