Regija
LOŠIJA KUPALIŠNA SEZONA

Na đakovačkim bazenima osvježenje pronašlo 18.000 kupača
Objavljeno 9. kolovoza, 2018.
Najbolji dio sezone je bio od 20. srpnja
ĐAKOVO - Zbog loših vremenskih prilika tijekom srpnja, u usporedbi s prošlom godinom skromnije su i brojke posjetitelja đakovačkih Gradskih bazena, ali početak kolovoza i visoke temperature koje su ga obilježile najavile su dobru posjećenost i uspješnu kupališnu sezonu. Spas je pred visokim temperaturama s početka kolovoza na Gradskim bazenima proteklog prazničnog vikenda potražilo oko 2000 kupača. Obećavajući je to početak novog mjeseca, uzme li se da ovo ljeto obilježava netipično vrijeme s čestim atmosferskim nestabilnostima, pljuskovima i osvježenjima, bez prave vrućine, koja nas je pritisnula tek posljednjih dana. Da se vrijeme doista "poigralo" s kupališnom sezonom na kontinentu, pokazuju brojke s Gradskih bazena, a one su u usporedbi s prošlogodišnjima nešto skromnije - od otvorenja sezone, 3. lipnja, do danas zabavu na bazenima pronašlo je oko 18.000 posjetitelja.
Lipanj je donio prvih 5000 kupača dok ih je u srpnju bilo dvostruko više. Najbolji je dio sezone zasad bio u razdoblju od 20. srpnja do kraja prošlog mjeseca, kada je u samo 11 dana zabavu i osvježenje na đakovačkim bazenima pronašlo 6500 posjetitelja i to ne samo iz Đakova nego i iz okolnih mjesta, ali i drugih dijelova Slavonije, što se vidi po registracijskim pločicama. Kad je već zbog nepredvidljivih vremenskih prilika kupališna sezona počela nešto lošije, preostaje vjerovati da će ljeto tijekom cijelog kolovoza pokazati svoje pravo lice i bar malo "pomaziti" kupače, ali i one koji vole samo ljenčariti na suncu, kako bi svi željni ljetnih osvježenja u vodi i pokraj nje opušteno mogli uživati u kupanju, sunčanju i druženju na Gradskim bazenima. Kako ističu iz Univerzala, voda je čista i zdravstveno ispravna za kupanje, čemu u prilog govore laboratorijske analize Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, prema čijemu je aktualnom nalazu pH vrijednost bazenske vode idealnih 7.5.
Zanimljivost ove kupališne sezone prodaja je velikog broja sezonskih ulaznica. Đakovčani i ostali posjetitelji željni osvježenja i zabave, prepoznali su dobre strane koje donosi ova vrsta karte, a osim novca, njezinom kupovinom štede i vrijeme. Naime, ove je godine izdano preko 600 sezonskih ulaznica, što govori da su korisnici Gradskih bazena potvrdili ekonomičnost ovakvog tipa kupališne karte, koja za svega 100 kuna donosi neograničeni broj kupanja. Cijena je obične, dnevne ulaznice, 10 kuna, djeca do navršenih 6 godina imaju slobodan ulaz, a isto toliko košta ležaljka te korištenje aquagana, s tim da je broj spuštanja neograničen. Ovogodišnja novost na Đakovačkim bazenima nedavno je postavljen info LED zaslon, povezan s temperaturnom sondom, kako bi posjetitelji u svakom trenutku imali informaciju o temperaturi vode u olimpijskom bazenu. Osim tog podatka, na zaslonu se ispisuju datum i točno vrijeme. M.Alduk
Ove je godine izdano preko 600 sezonskih ulaznica koje omogućavaju neograničen broj kupanja za 100 kuna.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike