Osijek
ZAVRŠAVAJU SE RADOVI U LUČKOM PRILAZU

Protuklizni premaz
umjesto pločica
Objavljeno 8. kolovoza, 2018.
Gradonačelnik Ivan Vrkić jučer je u pratnji direktora Unikoma Davora Vića obišao radove na sanaciji pješačkih površina u Lučkom prilazu te najavio njihov skori završetak. Tako će nakon četiri mjeseca, koliko su trajali radovi, koridor od kina Europa do promenade, kojim svakodnevno prolazi velik broj građana, biti otvoren do kraja tjedna. Vrijednost investicije je 700.000 kuna, a u sklopu radova premještena je i rasvjeta, koja više neće biti na kolniku, nego na fasadi.
- Godinama smo ovdje imali problem s pločicama, pogotovo zimi. Do sada smo nepravilnosti sanirali nastojeći ne dirati vizuru arhitektonskog rješenja lokacije, međutim, nakon niza godina i problema koje nam je donijela prethodna zima išli smo za drugim tehničkim rješenjem - premazom koji jamči vodonepropusnost, protukliznost te se arhitektonski uklapa u ovu cjelinu - poručio je Vić.
Gradonačelnik, koji ovih dana obilazi gradilišta, od jučer otvorene prometnice u Podravlju do novog vrtića u Višnjevcu, izrazio je zadovoljstvo što je nakon dugo vremena riješen i ovaj problem.
- Nakon više godina struka je pronašla rješenje u premazu, koji je bolje i trajnije rješenje od keramičkih pločica. Ispričavam se i ovim putem građanima, ispada da smo u ovoj priči bili traljavi, jer predugo je ovaj prostor bio ruglo, međutim, zbog arhitektonskih i urbanističkih razloga do sada ga nismo mogli mijenjati - poručio je gradonačelnik Vrkić. I. Alilović
NASTAVLJAJU SE INVESTICIJE U CENTRU
Uz nedavno započetu rekonstrukciju Sakuntala parka, koja je zbog sječe drveća u nekih građana izazvala negativne reakcije, te obnovu Lučkog prilaza, u Gradu planiraju i sanaciju dotrajalih ploča na Trgu Ante Starčevića i Trgu slobode, što bi trebalo, prema gradonačelnikovim riječima, stišati kritike da se ne ulaže dovoljno u samo središte grada. Najavljena je i obnova dvorane Zrinjevac, kao i prostora oko nje. Grad će se ovih dana, poručuje Vrkić, prijaviti na natječaje međunarodnih fondova iz kojih bi se taj projekt trebao realizirati.
Najčitanije iz rubrike