Dome slatki dome
OMILJENA SOBNA BILJKA

Spatifilum u sjeni
Objavljeno 9. kolovoza, 2018.
Spatifilum je nadaleko poznata sobna biljka koju je relativno lako uzgajati. To je tropska biljka koja nema velike prohtjeve u vidu izravne sunčeve svjetlosti, ona će vam pokazati i kad je žedna, naime lišće će joj klonuti.
Poznata je kao pročistač zraka, neutralizira toksične plinove kao što su ugljični monoksid i formaldehid. Spatifilum voli sjenu i nije mu potrebna izravna sunčeva svjetlost. Odmaknite posudu od južnog ili zapadnog prozora. Žuto lišće, smeđe točke na listovima znači da spatifilum dobiva previše svjetla. Pomaknite biljku na mjesto gdje nema izravnog sunca. Voli konstantnu temperaturu od 20 - 25 °C. Biljka je osjetljiva na umjetna gnojiva, koristite organska. Prihranite je u proljeće i ljeto kako bi imala energije za cvjetanje. Dobro je natopite vodom, a potom ostavite da se zemlja osuši. Lišće će malo klonuti kada je žedna pa neka vam to bude znak kada je treba zaliti. Ljeti je zalijevajte jednom tjedno, ali joj i špricajte lišće vodom. Ako vam se biljka nekim slučajem počne sušiti zbog nezalijevanja, ne odustajte. Zalijevajte je dok se ne oporavi. Vodu iz slavine potrebno je ostaviti da odstoji tijekom noći prije nego što njome zalijete biljku.
Na dno posude postavite materijal za drenažu. Između zalijevanja pustite da se zemlja osuši. Spatifilum je osjetljiv na truljenje korijena, stoga korijenje ne smije biti u vodi. Nakon rukovanja s biljkom operite ruke jer je blago toksična pa može nadražiti kožu. Držite je izvan dosega djece. J.Kn.
Možda ste propustili...

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

Najčitanije iz rubrike