Dome slatki dome
"PREVIŠE STVARI" JE PROŠLOST

Kolkekcija osmišljena za strastvene kolekcionare
Objavljeno 9. kolovoza, 2018.
Sedam dizajnera radilo je na kolekciji SAMMANHANG izrađenoj od različitih materijala s inovativnim rješenjima za pohranu stvari

Jeste li se ikada zapitali što znači imati jako puno stvari i kako se osjećate kad sve ima svoje mjesto? Srećom, nastala je nova SAMMANHANG kolekcija koja nas povezuje i s emocionalnim aspektom čuvanja predmeta – pogotovo onih sitnica što imaju sentimentalnu vrijednost i koje "pričaju priču". A upravo su te sitnice i kolekcije način da izrazimo vlastito ja.


Od manjih posuda, kao što su kutijice za čuvanje sitnica, preko pladnjeva pa do većih komada namještaja za pohranu, kolekcija SAMMANHANG slavi kolekcionara u svakom od nas, prihvaćajući i izlažući predmete koji su nam dragi. Istaknuvši novo lice predmeta za pohranu, kolekcija je izrađena u suradnji sa sedam dizajnera, a predmeti koji je čine napravljeni su od različitih materijala.
"Mi smo vrlo dobri kad treba osmisliti novi način za pospremanje stvari – i stoga vam tako uspješno omogućavamo da svoje stvari spremite na vrlo racionalan način. Sa SAMMANHANG kolekcijom željeli smo dodirnuti i emocionalnu stranu pospremanja", kaže James Futcher, kreativni lider u tvrtki IKEA.
Ideja pokretanja ove kolekcije temelji se na suvremenim potrebama pohrane stvari, s čime se susreće većina ljudi. Iako je prisutan trend da imamo što manje stvari kod kuće, a domove sve više uređujemo minimalistički, stvarnost je drukčija - mnogima je teško odvojiti se od stvari koje za njih imaju (i) sentimentalnu vrijednost. Zapravo, većina ljudi uživa u prikupljanju, ali možda ne zna kako prikazati i organizirati svoje stvari. Dakle, ova kolekcija zapravo će pomoći da svoje omiljene predmete stavite u pripadajući, suvremeni kontekst.
Kolekcija nije ovdje da bi sudila o vašoj ljubavi za skupljanjem stvari, niti je tu kako bi skrenula pozornost s vaše kolekcije. Ona dolazi samo zato da bi vaše drage sitnice stavila u prvi plan i tako slavila vaš kolekcionarski duh. J. Kn.
Pozornica za drage stvari
Što je okvir bez slike? Jednako tako, ova kolekcija ništa bez najdragocjenijih stvari. Riječ sammanhang zapravo označava kontekst na švedskom. Dakle, ono što je bitno je staviti tvoju kolekciju u kontekst.

Možda skupljate satove? Ili jednostavno volite izložiti svoje hobije? A što sa svim tim lakovima za nokte? Sedam dizajnera inspiriralo se raznim stvarima od mrtve prirode do stakla i njegovih reflektivnih značajki kako bi kreirali savršenu pozornicu za naše stvari. Zidna polica ima mjesta i za manje i za veće ukrase. Savršeno ako želimo napraviti vlastitu izložbu uzbudljivih razglednica, figurica i suvenira.
Najčitanije iz rubrike