Dome slatki dome
VRTNI NAMJEŠTAJ

Ljetni detalji u svakom kutku
Objavljeno 9. kolovoza, 2018.
Ovakva koncepcija uređenja pridonosi osjećaju boravka u izvanjskom prostoru

Usprkos povećanom stresu i obvezama, stil života postaje sve ležerniji. Gube se pravila, kombinira se nespojivo i nastaju nove koncepcije. Jedna od takvih preobrazbi je i shvaćanje uređenja izvanjskog i unutarnjeg prostora. Gube se razlike, ono što je izvanjsko postaje unutarnje i obratno.


Ovakva koncepcija uređenja prikladna je za sve prostore, a u toplim ljetnim mjesecima pridonosi psihološkom osjećaju boravka u izvanjskom prostru. Ovo je posebice dobro za sve one prostore koji nemaju velike vrtove, balkone ili terase.

Etnotepih

Smjestite trosjed od ratana u dnevni boravak. Upotpunite ga istovjetnom foteljicom i klub stolićem. Odaberite tabure u trendovskom pletenom uzorku te etnotepih, a police povežite s drvenastom bojom ratana. Ako više volite izražajne boje odaberite bijelu garnituru od ratana, a boje uvedite kroz dekorativne jastučiće (obvezno etnouzorak i pletivo). Stražnji zid je idealan za postavu etnoslika, fotografija, ili crteža na samom zidu. Stvorili ste idealan prostor za uživanje.
Povežite dnevni boravak s radnom zonom na način da uvedete radnu stolicu od ratana, koš za smeće i detalje poput polica.
Ako želite uvesti samo manji „ljetni kutak“ u domu, uvedite foteljicu i klub stolić od ratana. Metalni lampion sa svijećama i samostojeća lampa unijet će poseban noćni ugođaj.
Ljetni ambijent

Blagovaonsku garnituru iz vrta unesite u unutarnji prostor. Police povežite s materijalima blagovaonske garniture. Poželjna je kombinacija više materijala i boja poput drveta, metala i keramike. Time ćete izbjeći uniformnost prostora i postići ugodan, ljetni ambient.
Elemente vanjskog uređenja možete uvesti i u prostor kuhinje kroz dekorativne detalje, rasvjetna tijela i kutije sa spremištem namirnica.
Izabela GALOVIĆ NINIĆ, dipl. ing.arh.
Svijetli namještaj
Ljetne detalje možete uvesti i u ulazni prostor. Zbog manje površine preporučljivo je koristiti svijetle elemente namještaja i otvorene police. Košara od ratana idealan je detalj za uvođenje ljetnog ugođaja.

Igrom izvanjskih i unutarnjih elemenata uređenja stvorit ćete ugodan i neobičan ambijent, ali zato ćete se sigurno odlično osjećati!
Možda ste propustili...

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

Najčitanije iz rubrike