Sport
POBJEDA U KAZAHSTANU

Dinamo stigao na korak do skupina
Objavljeno 7. kolovoza, 2018.
Nogometaši Dinama pobijedili su u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka u gostima kod kazahstanske Astane s 2:0 (1-0) i stekli veliku prednost pred uzvrat za sedam dana na Maksimiru. Hrvatski prvak obavio je veliki dio posla na umjetnoj travi stadiona u Astani gdje je u prvom poluvremenu izdržao sve nalete domaćina. Prvu veliku priliku na utakmici imali su domaćini kada je u 9. minuti Mađar Kleinheisler iz slobodnog udarca iskosa zamalo iznenadio vratara Zagorca, ali je pogodio vanjski dio vratnice. Dinamo u prvom dijelu nije ozbiljnije zaprijetio domaćinima, koji su u 38. minuti opet imali dobru prigodu, ali je Srbin Rukavina iz blizine pucao pokraj vrata. No, u 39. minuti Dinamo je poveo u svojoj prvoj opasnijoj akciji nakon što je Španjolac Olmo pronašao slobodnog Marija Budimira, koji je neometan u padu s desetak metara pogodio mrežu. U nastavku je Dinamo taj koji je nizao prigode. Prvi je zaprijetio Hajrović, da bi u 55. minuti kontru povukao Gavranović, koji je ušao umjesto strijelca Budimira, a švicarski Hrvat uposlio je Olma, koji je pucao u istrčalog Erića. U 70. minuti Zagrepčani su propustili još jednu priliku. Nakon kontre Hajrovića i Olma, lopta je došla do Gavranovića čiji šut je obranio opet vratar Astane. Koji nije pomogao u 85. minuti kada je Olmo s 20 metara pogodio sami kut. U 89. minuti zaprijetio je Gavranović škaricama. Ako prođe Astanu, Dinamo bi osigurao najmanje skupinu Europske lige, a za plasman u Ligu prvaka čeka ga švicarski Young Boys.
Krešimir Lacković
Astana* 0

Dinamo* 2 (1)

ASTANA - Astana Arena. Sudac; John Beaton (Škotska). Strijelci: 0:1 Budimir (39.), 0:2 Olmo (84.). Žuti kartoni: Hajrović (36.), Stojanović (41.), Maevski (50.), Gojak (71.). Crvenih kartona nije bilo.

ASTANA: Erić, Rukavina, Postnikov, Aničić, Šomko, Maevski, Tomasov (od 80. Murtazajev), Kleinheisler, Mužikov (od 46. Almeida), Henrique, Kabananga (od 63. Janga).

DINAMO: Zagorac, Stojanović, Theophile, Dilaver, Leovac, Ademi (od 63. Šunjić), Hajrović (od 82. Kadzior), Olmo, Gojak, Oršić i Budimir (od 46. Gavranović).
Najčitanije iz rubrike