Sport
UKRATKO

Renić 12., Erent 25. u hodanju na 50 km
Objavljeno 8. kolovoza, 2018.
Hrvatski brzi hodač Bruno Erent zauzeo je jučer 25. mjesto u utrci na 50 kilometra na Europskom prvenstvu u atletici u Berlinu, a Ivana Renić je u istoj disciplini u ženskoj konkurenciji s nacionalnim rekordom bila na kraju na 12. mjestu.
Erent je u konkurenciji 36 brza hodača 50 km prehodao za 4 sata, 24 minute i 20 sekundi, a najbrži je bio Ukrajinac Maryan Zakalnytskyy s vremenom 3:46.32. Erentov rezultat iz Berlina je osam minuta sporiji od njegova najboljeg rezultata i rekorda koji je postavio ove godine u ožujku. Ivana Renić je u ženskoj konkurenciji u utrci na 50 km zauzela 12. mjesto od 19 natjecateljica. Zlato je osvojila Portugalka Ines Henriques s vremenom 4:09.21. Jučer je u kvalifikacijama na 400 metara nastupio i Mateo Ružić, koji se nije plasirao u polufinale nakon što je zauzeo ukupno 27. mjesto s rezultatom 47.32, što je sekundu i 19 stotinki slabije od njegova najboljeg rezultata. H
Krešimir Lacković

Danas Ana Šimić u kvalifikacijama

Na Europskom atletskom prvenstvu u Berlinu danas će nastupiti dvije hrvatske predstavnice. U jutarnjim kvalifikacijama 100 metara prepone, koje počinju u 10.10 sati, u svojoj kvalifikacijskoj skupini naći će se Ivana Lončarek. U toj disciplini Hrvatska ima dvije predstavnice. Puno više očekujemo od Andreje Ivančević, koja će se zbog svoga rezultata natjecanju priključiti tek u polufinalu, koje je na rasporedu u četvrtak. Andrea je ove godine osvojila zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u španjolskoj Tarragoni, a s obzirom na ostvareni rezultat s punim pravom od nje možemo očekivati borbu za nastup u finalu. Danas će se u kvalifikacijama skoka u vis naći i Ana Šimić. Kvalifikacije u njezinoj disciplini počinju u 18.30. Ana je jedna od šestero hrvatskih atletičarki ili atletičara koji su osvojili medalju na Europskom prvenstvu. Bila je brončana na EP-u u Zürichu prije četiri godine. U Berlinu bi i finale za nju bio dobar rezultat. K.L.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike