Novosti
DRŽAVA PRODAJE

I bivša Mesićeva vila na tržištu
Objavljeno 7. kolovoza, 2018.
Ministarstvo državne imovine objavilo je javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju deset nekretnina u vlasništvu države, među kojime je ponovo i vila u Grškovićevoj, na zagrebačkoj Šalati, gdje je bila rezidencija bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Vila u Grškovićevoj 13, iz koje je Mesić deložiran početkom 2017. odlukom Vlade, ima 350 četvornih metara, a početna cijena je 5,28 milijuna kuna. Zainteresirani kupci moći će je obići 23. kolovoza u 12 sati ili po dogovoru, navodi se u javnom pozivu objavljenom na internetskim stranicama Ministarstva. Ministarstvo državne imovine tu je vilu pokušalo prodati i početkom ove godine, uz početnu cijenu od 6,2 milijuna kuna. Država nudi na prodaju i vilu na Pantovčaku, površine 675 četvornih metara, a početna cijena je 18,15 milijuna kuna. Oglašena je i prodaja Hotela Iž u Zadru, po početnoj cijeni od 6,6 milijuna kuna. U nekretnini se nalazi bespravni korisnik s obitelji, protiv kojeg se vodi sudski postupak radi ispražnjenja apartmana. Na prodaju su još ponuđena građevinska zemljišta u Zagrebu, Motovunu, Lipiku, Malom Lošinju, na Krku, u općini Vižinada te kuća i zemljište u Karlovcu.H
Rok 11. rujna
Rok za podnošenje ponuda je 11. rujna 2018. do 10 sati. Najboljim ponuditeljem smatrat će se onaj koji ponudi najvišu cijenu, a ako ponuditelj čija se ponuda prihvati odustane, gubi pravo na jamčevinu.

U slučaju odustajanja prvog najboljeg ponuditelja, najboljim će se smatrati sljedeći koji je ponudio najvišu cijenu, uz uvjet da prihvati najvišu ponuđenu cijenu prvog ponuditelja, stoji u javnom pozivu. Ako pristignu dvije identične potpune ponude s istim iznosom ponuđene ugovorne cijene, ponuditelji će biti pozvani da u roku od tri dana od primitka obavijesti u zatvorenoj omotnici dostave dopunu ponude, kako bi se donijela odluku o najpovoljnijem ponuditelju. Zakasnjele i nepotpune ponude neće se razmatrati, napominje se.