Novosti
MINISTARSTVO TURIZMA:

25 milijuna kuna za turističku infrastrukturu
Objavljeno 8. kolovoza, 2018.
Ministarstvo turizma objavilo je u utorak javni poziv za dodjelu nepovratnih sredstava na temelju Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2018. za koji je osigurano 25 milijuna kuna, a zainteresirani se mogu prijaviti do 21. rujna.
Program je namijenjen javnom sektoru - jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.
"Ulaganjem u javnu turističku infrastrukturu stvaramo novu atrakcijsku osnovu i nove motive dolaska gostiju. Osigurali smo 25 milijuna kuna za javni turistički sektor, a uz plaže, centre i infrastrukturu namijenjenu aktivnom turizmu, od ove godine sufinanciramo izradu projektne dokumentacije za javna golf-igrališta i žičare", ističe u priopćenju ministar turizma Gari Cappelli.
Destinaciju, osim smještajnih kapaciteta, čine svi popratni sadržaji, cjelokupna infrastruktura te je stoga važno kontinuirano ulagati u nju, dodaje ministar.
Programom će se sufinancirati projekti uređenja plaža, nastavak izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije ili adaptacije centara za posjetitelje i interpretacijskih centara te izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija ili adaptacija centara za posjetitelje i interpretacijskih centara na području Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema, javna turistička infrastruktura u funkciji aktivnog turizma, uređenje i opremanje javnih zahoda na područjima velike koncentracije turističkog prometa te izrada projektno-tehničke dokumentacije za javna golf-igrališta i žičare. Ministarstvo turizma sufinancirat će do 80 posto, odnosno 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta. Maksimalni iznos sufinanciranja ovisit će o indeksu razvijenosti jedinica lokalne samouprave. Tako će I. i II. skupina razvijenosti jedinica područne te I., II., III. i IV. skupina razvijenosti jedinica lokalne samouprave imati pravo na sufinanciranje projekata do 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova. Za projekte plaža minimalni iznos potpore iznosi 200 tisuća kuna, a maksimalni 800 tisuća kuna. Za sufinanciranje centara za posjetitelje i interpretacijskih centara iznos potpore kreće se od minimalno 100 tisuća kuna do maksimalno 800 tisuća kuna.
Iz Ministarstva navode i kako sufinanciraju i izgradnju, dogradnju, rekonstrukciji ili adaptaciju centara za posjetitelje i interpretacijskih centara na području Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema s minimalno 100 tisuća kuna, a maksimalno 800 tisuća kuna. H
Programom će se sufinancirati i projekti centara za posjetitelje na području Slavonije, Baranje i Srijema
800.000

maksimalni je iznos za pojedine projekte centara za posjetitelje u Slavoniji i Baranji
Možda ste propustili...

SVJETSKI DAN POTROŠAČA: DODIJELJENE NAGRADE ŠKOLAMA

Svim potrošačima jednak stupanj zaštite

BIBLIJSKA PORUKA

Domovina na nebesima