Regija
NA VISOKIH 35 STUPNJEVA

Sopjansko izletište na
rijeci Dravi svima je dobra
zamjena za Jadransko more
Objavljeno 7. kolovoza, 2018.
SOPJE - Srpanj i kolovoz redovito su, odnosno najčešće, dva ljetna mjeseca kad ljudi svoje godišnje odmore provode negdje na Jadranskom moru, tražeći u vodi osvježenje od nepodnošljivo visokih temperatura zraka.
Mnogi Slavonci ipak nemaju rodbinu na moru ili negdje u priobalju, a nemaju ni novčanih mogućnosti provesti desetak dana u nekom skupom odredištu na najljepšem moru na svijetu - Jadranskom. Oni traže utješnu destinaciju uz rijeke i jezera u blizini naselja u kojima žive, i nerijetko nalaze da je takva zamjena za more vrlo prikladna i - potpuno zadovoljavajuća.
Gotovo idealno mjesto kao zamjena za more nalazi se na obali rijeke Drave, nedaleko od Sopja, a potvrdili su nam to i brojni izletnici. Trenutačni nizak vodostaj rijeke Drave omogućio je i onima najmlađima da bez ikakvih poteškoća, kroz vodu koja im ne doseže ni do koljena, dođu na pješčani sprud i na njemu uživaju u ljetnim radostima. Na tom sprudu djeca mogu graditi raznorazne pješčane dvorce i kule, a odrasli se mogu sunčati ili baviti nekim sportskim aktivnostima. Svi kojima je vruće mogu se osvježiti u vodi, a onima koji ne vole sunce, na obali je obilje hlada ispod stoljetnih krošanja drveća. Moglo bi se tu i kampirati, premda su neki šatori postavljeni samo za dnevne potrebe, ali neodoljivi miris roštilja kazuje da tu ima i cjelodnevnih izletnika.
Ima tu doista mogućnosti za ugodan provod na otvorenom koje valja iskoristiti, posebice za zajednički ugodan boravak u prirodi s djecom. I proteklog vikenda na sopjanskom je izletištu, koje tamošnji mještani zovu svojom "Kopikom", bilo doista mnogo kupača i izletnika. Zasigurno bi ih bilo i više da je pristupna cesta do izletišta bolja. Sada je to "drndavi" makadam, pa kad automobil prođe podigne se oblak prašine, ali upravo je ovih dana načelnik Općine Sopje Berislav Androš najavio rekonstrukciju i asfaltiranje ceste od Sopja do dravskog nasipa, duge 2020 metara. Očekuje se da će ta cesta pridonijeti značajnijim turističkim aktivnostima, ali i posjećenosti izletišta, na koje neće dolaziti samo mještani Sopja.
A do značajnijih promjena na sopjanskoj "Kopiki" i lakšeg pristupa izletištu, mnogi će mještani i dalje dolaziti na to omiljeno odredište kao i do sada, i uživati kupajući se u čistoj dravskoj vodi, uz roštilj i rashlađene napitke.
Petar Žarković
Zasigurno bi bilo više izletnika da je pristupna cesta do izletišta bolja. Sada je to "drndavi" makadam...
Možda ste propustili...

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

Najčitanije iz rubrike