Osijek
UDRUGA "KLIKERAJ"

Radionice kreativnog mišljenja
Objavljeno 8. kolovoza, 2018.
Udruga "Klikeraj" koja provodi poticanja kreativnosti za predškolce (od 5. godine) i školarce (od 1. do 4.razreda), od 1. rujna kreće s novim ciklusom programa "Imam ideju!" namijenjen razvijanju kreativnog mišljenja kroz igru, stvaranje, izražavanje i istraživanje. Upisi su u tijeku do kraja kolovoza.
Program se sastoji od aktivnosti usmjerenih na razvoj divergentnog mišljenja (fluentnost, fleksibilnost, elaboracija, originalnost), konvergentnog mišljenja, maštovitosti, svjesnosti vlastitih sposobnosti, poticanje znatiželje i izražavanja. Čine ga tri modula. Navedene komponente programa nalazimo kroz sve module, ali na različitim razinama. "Svako dijete prvo kreće s prvim modulom gdje se mora upoznati s osnovama kreativnosti, a koje će aktivnosti biti primijenjene ovisi o dobi i interesima. Drugi modul prorađuje naučeno iz prvog na kompleksnijoj razini, dok se treći modul temelji na primjeni i praktičnim aktivnostima. Iz ovoga slijedi da je program individualan, a polaznici se formiraju u grupe po troje na temelju sličnih interesa kako bi mogli učiti jedno od drugoga, ali i kako bi se individualno mogla posvetiti pažnja svakom djetetu", objašnjavaju iz "Klikeraja" koji čini tim psihologa i edukatora okupljenih oko ideje stvaranja poticajnog okruženja za razvoj dječjih kognitivnih potencijala.
U sklopu projekta "Imam ideju!" predviđeni su susreti djece s edukatorima jednom tjedno u trajanju od 60 minuta, a između susreta dijete ima zadatak koji služi uvježbavanju naučenoga, pripremi za idući sat ili praktičnoj primjeni. Nakon svakog sata roditelj dobiva usmenu i pisanu povratnu informaciju što je taj susret odrađeno te nakon svakog modula kompletnu evaluaciju. Cijena radionica iznosi 200kn mjesečno, trajanje jednog modula je tri mjeseca, a detaljnije informacije i predbilježbe moguće su pozivom na broj telefona 091 5018718 i putem e-maila: klikeraj.radionice@gmail.com I.Solar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike