Crna kronika
NALJUTIO SE NA PROMETNE POLICAJCE

Ozlijeđeni zbog stavljanja lisica na ruke
Objavljeno 8. kolovoza, 2018.
JAKŠIĆ - Jedan policajac te građanin koji mu je prijetio, lakše su ozlijeđeni u nedjelju oko 18.40 na cesti između mjesta Svetinje i Jakšić. Sve je počelo tako što su prometni policajci zaustavili automobil Volkswagen, požeških registracija, kojim je upravljao 18-godišnjak iz Brestovca, koji nije imao položen vozački ispit. S mladićem je u vozilu bio 43-godišnji Brestovčanin. Dok su policajci radili svoj posao prema 18-godišnjaku koji je vozio, a nije smio, 43-godišnjak ih je vrijeđao. Potom je jednom od policajaca 43-godišnjak i zaprijetio. Kako dvojac iz automobila nije htio surađivati, nego su odbijali što god im policajci rekli, policijski službenici su im krenuli staviti lisice, no pri tim pokušajima lakše su ozlijeđeni bijesni 43-godišnjak i 48-godišnji policajac.
- Protiv 18-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog prekršaja vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika te upravljanja vozilom prije stjecanja prava, a protiv 43-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog dijela "prijetnja" - doznajemo od Gorana Matijevića iz Policijske uprave požeško-slavonske.
Policajci često stradavaju na svom radnom mjestu, a u jednom slučaju tijekom 2016. 26-godišnji požeški policajac završio je na operacijskom stolu nakon napada dvojice mladića. Dvojica mladića, stara 19 i 21 godinu, u Ulici Dragutina Lermana u Požegi, napali su 28-godišnjaka i 26-godišnjaka (policajca u civilu izvan službe). Pritom je 28-godišnjak lakše, a 26-godišnji policajac teže ozlijeđen. Protiv napadača policija je podnijela kaznenu prijavu.
Prema dostupnim informacijama, 19-godišnjak i 21-godišnjak su se tu noć iživljavali na koševima za smeće, udarali su ih i razbacivali. Policajac, koji nije bio na dužnosti, no vidio je što rade, rekao im je da prestanu. Nakon svađe došlo je do tučnjave, da bi napadači 26-godišnjaka, nakon što je pao na tlo, iscipelarili. Tijekom protekle dvije godine u Hrvatskoj se dogodilo 232 napada na policajce, lani 124, a godinu prije 108. Pritom je napadnuto 282 policajaca, u 2017. godini 138, a u 2016. - 144. Sedam policajki napadnuto je u te dvije godine.
Napadači su najčešće muškarci, kojih je bilo 231, no bilo je i napadačica - u protekle dvije godine njih 24. S.Lacić
Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

Najčitanije iz rubrike