Ekonomija
NA NATJEČAJU LAG-A VUKA - DUNAV 20-AK PRIJAVA

Od ukupno 1.669.387 kuna, po projektu poljoprivednik može dobiti 15.000 eura potpora
Objavljeno 8. kolovoza, 2018.
Lokalna akcijska grupa Vuka – Dunav uskoro će dodijeliti sredstva malim poljoprivrednicima za što je nedavno provela natječaj. Predsjednik LAG-a kojemu je sjedište u Antunovcu, Davor Tubanjski, kaže kako su čak produžili natječaj za deset dana kako bi se još ljudi prijavilo za potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.
- S obzirom na to da smo posljednji natječaj za male poljoprivrednike čak i produžili da bismo podijelili velika sredstva za članove, možemo kazati da smo zadovoljni, jer smo ukupno imali dvadesetak prijava. To je prva mjera koja je proizišla iz LAG-a Vuka - Dunav, sada je trenutačno u obradi, odnosno provjerava se dokumentacija, pa ćemo nakon toga objaviti rang-listu. Ukupna raspoloživa potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava bila je 1.669.387,50 kuna, a visina potpore po pojedinom nositelju projekta iznosi 15.000 eura, odnosno 111.292,50 kuna. Mislim da će to mnogima olakšati poslovanje - kaže Tubanjski, koji je ujedno i načelnik Općine Antunovac koja se ubrzano razvija.
Tubanjski kaže kako kroz Lokalnu akcijsku grupu Vuka - Dunav okupljaju obrtnike i obiteljska poljoprivredna gospodarstva kako bi mogli lakše aplicirati na neke natječaje za sredstva i povući dodatna sredstva koja nude ministarstva iz europskih fondova.
- Mi se kao lokalna akcijska grupa prijavljujemo na te natječaje i ta sredstva kroz LAG uspijevamo spustiti korisnicima dodatna sredstva. Ovaj rok produžili smo, jer smo imali dosta upita, novca ima dovoljno - kaže predsjednik Lokalne akcijske grupe Vuka - Dunav koja okuplja članove iz pojedinih dijelova Grada Osijeka, odnosno mjesnih odbora Tenja, Sarvaš, Višnjevac, Josipovac i Brijest te iz općina Antunovac, Erdut, Čepin, Ernestinovo, Šodolovci, Vladislavci, Vuka. D. Pejić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana