Sport
MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR "VLADO GOLIK - JOSIP KLOBUČAR"

Uvjerljiva Slatina zasjela na tron
Objavljeno 6. kolovoza, 2018.
U organizaciji NK-a Munja iz Velikog Rastovca, u tom je mjestu u općini Crnac održan 19. nogometni memorijal posvećen poginulim hrvatskim braniteljima Vladi Goliku i Josipu Klobučaru. Na turniru su sudjelovale četiri momčadi - Slatina, Viljevo, Ćeralije i domaćin Munja, a igralo se u dva dana. Prvog dana na rasporedu su bile polufinalne utakmice, Slatina je pobijedila Munju s visokih 11:1, a Viljevo je bilo bolje od Ćeralija s 9:0. Drugi dan počeo je utakmicom za treće mjesto u kojoj je domaćin bio bolji od Ćeralija sa 5:2, a potom je u velikom finalu Slatina deklasirala Viljevo s visokih 7:1. Organizator je nagradio najbolje momčadi, ali i pojedince turnira - najbolji strijelac bio je Petar Harkanovac iz Viljeva (šest pogodaka), najboljim vratarom proglašen je Dino Radonjić iz NK-a Slatina, a njegov suigrač Matija Bubaš najbolji je igrač turnira. Nagrade najboljima uručili su dopredsjednik Munje Petar Obad te zamjenik načelnika općine Crnac Josip Kovač.
- Evo, već 19 godina organiziramo ovaj turnir i ta tradicija mora biti nastavljena. Vlado Golik i Josip Klobučar bili su nekada naši prvotimci, sjajni momci i uzorni sportaši i ovo je najmanje što mi kao klub za njih možemo učiniti kako bi im odali dužno poštovanje i prisjetili ih se na način na koji bi oni najviše voljeli - sportom i nogometom. Hvala Općini Crnac na dugogodišnjoj potpori i, naravno, hvala svim ekipama koje su došle te velikom broju gledatelja koji nas uvijek podrže - kazao je predsjednik NK-a Munja Pavao Vida. Utakmice su u dva dana odsudili Siniša Ličinić iz Orahovice, Mario Lončar iz Čačinaca, Dejan Pravda iz Slatine i Mario Nađ iz Donje Pištane. V. G.
FINALE
SLATINA** 7 (3)

VILJEVO **1 (0)

VELIKI RASTOVAC. Gledatelja: 100. Suci: Siniša Ličinić (Orahovica), Mario Nađ (Donja Pištana), Dejan Pravda (Slatina). Strijelci: 1.0 Bubaš, 2:0 Golub (autogol), 3:0 Bubaš, 4:0 Bubaš, 5:0 Rupčić, 5:1 Vincetić, 6:1 Čubelić, 7:1 Čubelić.

SLATINA: Radonjić, Petrinjak, Vukomanović, Pecolaj, Vurdelja, Bubaš, Jozić, Čubelić, Kupres i Hrgetić. Još su igrali Stjepić, Tušek i Rupčić. Trener: Damir Pemper.

VILJEVO: Stojčević, Franc, Golub, Senković, Vincetić, Kodrić, Horvat, Bolkovac, Blažević, Harkanovac i Kupanovac. Još su igrali Kovačević A., Kovačević M., Milek, Puljić i Yakubu. Trener: Dinko Puljić.
Najčitanije iz rubrike