Sport
PRVE UTAKMICE 3. PRETKOLA LP-A

"Modri" u Kazahstan po temelje za prolazak
Objavljeno 7. kolovoza, 2018.
Našoj najboljoj momčadi na putu u završno, 4. pretkolo Lige prvaka stoji kazahstanski prvak. Astana je suparnik kojeg Dinamo može proći, ali to sigurno neće ići lako i glatko kao u prethodnoj rundi.
"Modri" su u drugom pretkolu potpuno nadigrali izraelski Hapoel Beer-Shevu. Igrači Nenada Bjelice čak su sedam puta matirali suparničkog vratara, dok se njihova mreža dvaput zatresla u Izraelu, gdje su ipak dvaput zabili i tako prekinuli gostujući post na međunarodnoj sceni koji je trajao pet utakmica. Poželjno je opet zabiti, ali treba se potruditi da i vlastita mreža ostane danas (16 sati) netaknuta u Astana Areni.
- Čeka nas suparnik koji je u defenzivi sigurno kvalitetniji od Izraelaca. Astana je možda ofenzivno nešto slabija od Hapoela, ali ima opasne napadače, posebno krilne, a jedan od njih je i naš Tomasov - smatra Bjelica, koji je svjestan da umjetni travnjak u Astani često zna biti koban i za ugledne goste. U prijašnjim ogledima, tu nisu pobjeđivali Galatasaray, Atletico, Benfica, Celtic, ali u Dinamu ne trebaju previše o tome razmišljati.
- To je samo pokazatelj da nas čeka klub koji ima pedigre i momčad protiv koje neće biti lako igrati. Ali, ne idemo ni sa kakvim kompleksima, već da ostvarimo pozitivan rezultat za uzvrat. Zašto ne i pobijediti ako nam se ukaže prigoda - smatra strateg hrvatskog prvaka, koji je u četiri ovosezonske utakmice ostvario dvije pobjede i isto toliko remija.
Podsjećamo, prije gostovanja u Izraelu, Dinamo je na svom travnjaku remizirao na otvaranju domaćeg prvenstva (Rudeš 1:1), ali uoči Astane, Bjelica i momčad nisu ponovili pogrešku. Apsolvirali su Istru (3:0), ali je zato njihov suparnik odmarao najbolje snage za današnji ogled. Astana je svoj prvenstveni ogled odradila s pričuvama, nije uspjela svladati Aktobe (1:1), pa neka i danas ne osjete slast pobjede.
Ostali parovi 3. pretkola: Quarabag - BATE, Malmö - Vidi, Slavia Prag - Dynamo Kijev, Standard - Ajax, Crvena zvezda - Spartak Trnava, Benfica - Fenervahče (danas), PAOK - Spartak Moskva, Salzburg - Škendija i Celtic - AEK 8 sutra). N. Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike