Osijek
NOVOIZGRAĐENI KRUŽNI TOK NA TRPIMIROVOJ IMA NEKOLIKO NEDOSTATAKA

Kiša potopila cijeli prometni trak
Objavljeno 7. kolovoza, 2018.

Obilna kiša koja se prije nekoliko dana spustila na grad pokazala je kako nedavno otvoreni kružni tok u Trpimirovoj ulici ima problema s odvodnjom oborinskih voda na jednom svom dijelu. Ulaz u kružni tok, kada se putuje iz smjera južne obilaznice prema Vukovarskoj ulici, na mjestu gde se nalazi prijelaz za pješake i bicikliste, bio je potopljen većom količinom vode. Duboka lokva prekrila je cijeli desni prometni trak u dužini od dvadesetak metara, zbog čega je prijelaz preko tog dijela ceste bio nemoguć. Neugodno je to iznenadilo građane, posebice u kontekstu činjenice da nije prošlo ni dva tjedna kako je kružni tok i službeno otvoren, nakon što je prošao tehnički pregled te da je tijekom dugotrajne gradnje obnovljena i sva podzemna infrastruktura, uključujući sistem odvodnje.


Prilikom jučerašnjeg obilaska uočili smo da na dijelu koji je bio potopljen postoji otvor za odvodnju, međutim, ili je nedovoljno velik da bi prihvatio veće količine oborina ili je zaštopan, što je, ako uzmemo u obzir da se radi o investiciji vrijednoj pet milijuna kuna, svakako neuobičajeno.
A problem odvodnje nije jedini kada je u pitanju novi kružni tok. Prilikom obilaska primijetili smo da su i biciklističke staze izvedene na neodgovarajući način. Ako se, primjerice, krećete iz smjera južne obilaznice prema Vukovarskoj ulici, staza će vas odvesti lijevo prema Drinskoj ulici gdje će kod restorana McDonalds i završiti! Biciklisti su tako, ukoliko ne žele kršiti prometne propise, prisiljeni gurati bicikl do biciklističke staze s desne strane Trpimirove, koja počinje stotinjak metara dalje. Prostora za poboljšanje ima i kada su u pitanju zelene površine oko kružnog toka koje nisu obrađene na zadovoljavajući način. Na nekim mjestima izrastao je korov, a mogu se primijetiti i ostatci građevinskog materijala poput plastičnih cijevi i velikih gromada kamena. Ono što posebno upada u oči je pješačka staza kod malog kružnog toka na Sjenjaku koja se nastavlja na veliki, a prilično je oštećena tijekom izvođenja radova. Riječ je o dvadesetak metara staze čija obnova, vjerujemo, ne bi predstavljala preveliku investiciju, a pješacima bi omogućila nesmetano kretanje kroz taj dio grada.
Kontaktirali smo u vezi navedenog i nadležne gradske službe, međutim, kako su u tijeku godišnji odmori, nismo bili u mogućnosti doznati jesu li upoznati s ovim problemom. Upit smo stoga poslali na e-mail adresu te u sljedećim danima očekujemo odgovor. I. Alilović
Prilikom obilaska primijetili smo da su i biciklističke staze izvedene na neodgovarajući način
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana