Autoglas
PREMIJERA: BMW 8 COUPÉ

Sportski duh, tehnologija i velika luksuznost limuzine
Objavljeno 7. kolovoza, 2018.
U ponudi novog BMW 8 Coupea su za sada dvije inačice motora s 530 i 320 KS

U šoltanskom dvorcu Martinis Marchi predstavljen je BMW serije 8 Coupé, luksuzni automobil iz snova koji je svojim izvanrednim performansama i dizajnom plijenio pažnju brojnih inozemnih i domaćih posjetitelja. Nova legenda je rođena, složili su se brojni uzvanici Martinis Marchi ljetnog eventa - jednog od najekskluzivnijih događanja koje se svake godine odvija na Jadranu, a gdje se već tradicionalno uspješno isprepleću luksuz, moda i dizajn.


Korištenje vrhunske tehnologije koja predvodi novi smjer u dizajnu i tehnološkim postignućima BMW automobila, ovo vozilo učinilo je i više nego dostojnim nasljednikom prve serije 8. Zanimljivost donosi i činjenica da je upravo ta serija između 1989. i 1999. godine predstavljala vrhunac ponude BMW-a te je u svijetu automobila vrlo brzo zaslužila legendarni status. Genetski kod izvornog modela nedvojbeno se mogao prepoznati u tom novom, usavršenom nasljedniku koji se svojim izgledom savršeno uklopio u kraljevski ambijent. S pravom nazivan džentlmenskim trkačem jer uspješno kombinira dva karaktera – sportski duh i luksuznost limuzine - BMW serije 8 Coupé svojim vizualnim identitetom višekratno je impresionirao okupljene za svog prvog predstavljanja na hrvatskoj obali. Naime, njegov karakter do detalja se preslikava u dizajnu te u kvalitetnim materijalima unutrašnjosti gdje je, primjerice, ručica mjenjača izrađena od precizno obrađenog komada stakla i ostavlja dojam skupocjenog dijamanta u čijem se središtu ocrtava oznaka 8.
U ponudi su dvije inačice motora zavidnih performansi: najsnažniji BMW M850i xDrive Coupé s 4,4 litrenim V8 motorom snage 530 KS,te dizelski BMW 840d xDrive snage 320 KS. Kod obje varijante za maksimalnu iskoristivost snage motora u svim uvjetima zadužen je inteligentni pogon na sve kotače xDrive.
Krojen prema mjeri da ubrzava puls svakoga tko sjedne za njegov upravljač, novi model stvoren je da oduševljava, Stoga, BMW serije 8 Coupé, nikako nije mogao proći nezamijećeno, a izbor dvorca Martinis Marchi za njegovu prvu ljetnu destinaciju u Hrvatskoj nije mogao biti bolji.
Milan Bugarić
BMW odličan za promociju Šolte
Tvrtki Tomić & Co. među prvima u svijetu pripala je čast održati premijeru serije 8 i za tu prigodu odabrali su prelijepu Šoltu – destinaciju čiji ambijent savršeno odgovara karakteru ovog impresivnog automobila. Time srednjodalmatinski otok dobiva pozornost poput velikih svjetskih lokacija i ostaje zapamćen kao jedna od prvih destinacija velike Osmice.
Najčitanije iz rubrike