Crna kronika
SEDAM VOZAČA PRIJAVLJENO U SLAVONIJI

Vozio automobil s 3,45 promila
Objavljeno 7. kolovoza, 2018.
VIROVITICA - Iako policija svakodnevno kontrolira hrvatske prometnice, posebice pazi na alkoholizrane i prebrze vozače, čini se da i dalje nema pomaka nabolje. Tako su u Virovitičko-podravskoj županiji policajci prošloga tjedna utvrdili 337 prekršaja. Od ukupnoga broja, 78 vozača vozilo je prebrzo, 41 je bio pijan, ili je odbio alkotest, 94 osobe nisu koristile sigurnosni pojas, 27 vozača pričalo je na mobitel za vrijeme vožnje, trojica su vozila pod zabranom, jedan je vozio iako nije položio vozački ispit.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,45 promila, izmjerena je u ponedjeljak nekoliko minuta poslije ponoći na županijskoj cesti između Bušetine i Lukača, kod 36-godišnjeg vozača automobila. Najveća brzina kretanja vozila od 144 kilometra na sat izmjerena je u četvrtak, oko 19.40 sati, u Ulici Kapan, u Suhopolju, kod vozača automobila. Na toj dionici ceste u Suhopolju brzina je ograničena na 50 kilometara na sat, a prekršitelj je vozio čak 94 km na sat brže! Policajci iz PU virovitičko-podravske prošli su tjedan uhitili tri vozača i to dva zbog alkohola i jednog zbog vožnje bez položenog ispita.
U Osječko-baranjskoj županiji policajci su tijekom vikenda u prometu zatekli 16 vozača koji su imali nedopuštenu koncentraciju alkohola u krvi. Jedanaest je bilo vozača automobila, četiri biciklista i jedan vozač mopeda. Najveća koncentracija od 2,14 promila alkohola u krvi izmjerena je u nedjelju, u 21.40 sati, u Bilju, kada su policajci zaustavili 29-godišnjeg biciklista. I na ovom području uhićena su tri vozača zbog alkohola. U navedenom razdoblju evidentirane su dvije prometne nesreće. U svakoj je po jedan od sudionika imao alkohola u krvi, jedan 2,22, a drugi 1,63 promila. U Petrinji je u petak oko 20 sati zaustavljen automobil sisačkih registracija kojim je upravljao 36-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,33 promila, ali i bez položenog vozačkog ispita. Uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud.
Tijekom prošle dvije godine, prema podacima iz MUP-ovog Biltena o sigurnosti u cestovnom prometu, u nadzoru prometa uhvaćeno je 82.039 vozača koji su imali alkohol u krvi, prošle godine 37.940, a godinu dana ranije još mnogo više - 44.099. Najviše je onih vozača koji su imali između 0,51 i 1,00 promil alkohola u krvi. Lani je takvih u prometu zaustavljeno 13.776, a u 2016. godini - 16.588.S.Lacić
Od 337 prekršaja 78 se odnosilo na prebrzu vožnju, 41 na alkohol, a 94 na nekorištenje sigurnosnog pojasa
82.039

vozača zatekla je policija u kontroli na hrvatskim cestama tijekom protekle dvije godine
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike