Mozaik
HR TOP 40

Franka se popela na visoko 3. mjesto s "Kao ti i ja"
Objavljeno 7. kolovoza, 2018.

Mlada pjevačica čije pjesme obiluju izvrsnom vokalnom izvedbom i svježinom koju donosi na hrvatsku glazbenu scenu početkom srpnja objavila je novi glazbeni hit "Kao ti i ja", koji izdaje Karpo media. Riječ je o 26-godišnjoj Franki Batelić, koja i nakon duže pauze niže glazbene uspjehe, nastupa s pjesmom "Crazy" na Eurosongu, a nedavno objavljuje pjesmu koja je odmah ušla na službenu listu HR Top 40 i već se četvrti tjedan zaredom penje od osmog mjesta prema vrhu.


Singl koji potpisuju Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević trenutno zauzima treće mjesto na ljestvici. U samo pet dana njezin je glazbeni spot dostigao više od 200 tisuća pregleda, a danas ih ima više od 1.200.000. Ugođaj zaraznih nota te pjesme prate romantične ljetne scene na otočiću i svjetioniku Sv. Ivan, a u režiji Sandre Mihaljević i Igora Ivanovića. Pjesma ima i gospel-dionice u izvedbi pjevača iz škole Husar i Tomčić. Kombinacija svega nabrojenog utire put ovome singlu kao još jednoj iznimnoj Frankinoj uspješnici.
- Iskreno, od prvog trena sam osjetila emociju ove pjesme, nadala sam se da će se publici svidjeti, ali, naravno, neopisiv je osjećaj vidjeti predivne reakcije i kako raste broj pogleda. Hvala za svaki klik i svaku lijepu riječ kojom mi dajete snagu - rekla je mlada pjevačica nakon objave singla, ne skrivajući uzbuđenje i zahvalnost svojim fanovima. Podsjetimo, Franka je nedavno uplovila u bračnu luku s nogometašom Vedranom Čorlukom.
Prvo mjesto na listi zauzima još uvijek jedan od najemitiranijih hitova u prvoj polovini godine, pjesma "Nama se nikud ne žuri" u izvedbi grupe Vatra i Massima, koju izdaje Dallas Records. Na drugome je mjestu Jelena Rozga, čija je pjesma "Uzmem koliko mi daš" u izdanju Tonike ovom prilikom zabilježila najviši ulaz na listi.
U top 5 ove liste još su i Tony Cetinski na četvrtom mjestu s hitom "General bez činova", iza kojeg stoji Hit Records, i na petome mjestu Detour i pjesma "Vikend" u izdanju Aquarius Recordsa. Od šestog do desetog mjesta nalaze se pjesme: "Da"
Saše Lozara, "Do posljednjeg retka" Mije Dimšić, "Lice varalice" Massima, "Mi protiv nas" Domenice & DamiraKedže i "7 dana tjedno" Giuliana.
Kad je riječ o najprodavanijim albumima, na prvom je mjestu "Festival zabavne glazbe Split 2018.", a drugo drži kompilacija "CMC Festival Vodice 2018.". Treća je Osječanka Mia Dimšić sa svojim albumom "Život nije siv", i to 70. tjedan zaredom. Četvrti je ponovno festivalski CD "40 velikih hitova: CMC Festival", peti je Željko Bebek s "Ono nešto naše". T.Kvorka
 
VATRA I MASSIMO
Najveći skok i ujedno najizdržljiviji ostanak na ovoj ljestvici ostvarili su Željko Bebek i Oliver Dragojević s pjesmom "Ako voliš ovu ženu" (Croatia Records). Uz Jelenu Rozgu, novi hit koji oplemenjuje HR Top 40 je "Bit ću tvoje oči" u izvedbi Jacquesa Houdeka u izdanju RTL Musica. Na listu se ujedno i vratila jedna pjesma, i to Marka Vukesa "Ti mi nosiš sreću", koju izdaje Croatia Records. Na regionalnim listama prošli su tjedan, kao i tjedan prije, uvelike dominirali grupa Vatra i Massimo, a pjesma "Nama se nikud ne žuri" bila je najslušanija u Slavoniji, Dalmaciji te Istri i Primorju. U ostalim je regijama slušateljima bila omiljena Jelena Rozga s novim hitom "Uzmem koliko mi daš". Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih više od 130.
Možda ste propustili...

U NEDJELJU 14. TRAVNJA POČINJE 20. ZAGREBDOX

Pobjednici Sundancea, Berlinalea, SSF-a...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike