Kultura
S VENECIJANSKOG BIJENALA NA 69. IGRE

Na taraci Revelina hvaljena predstava "Title"
Objavljeno 6. kolovoza, 2018.
Ugledni berlinski umjetnik Clément Layes, koji je za svoj rad nagrađen nagradom Prix Jardin d‘Europe kao najbolji europski mladi koreograf 2011., izvest će svoju hvaljenu predstavu „Title“ 7. kolovoza na taraci tvrđave Revelin.
U toj interdisciplinarnoj predstavi Clément Layes, koreograf i izvođač s berlinskom adresom, sa sebi svojstvenim humorom, istražuje složenu međusobnu povezanost stvari i značenja koje gradimo oko njih te uspostavlja „rat i mir“ između stvari i misli, a pritom se ne ustručava razotkriti nam buku misli kao i spektakularnu tišinu objekata. Predstava je premijerno izvedena u listopadu 2015. u Sophiensæle u Berlinu u koprodukciji Public in Private i Clémenta Layesa.
Clément Layes živi i radi u Berlinu kao redatelj, koreograf i izvođač od 2008. Ondje je osnovao kompaniju Public in Private s hrvatskom koreografkinjom Jasnom L. Vinovrški. Njegova djela, smještena na sjecištu performing arta, koreografije, likovne umjetnosti i filozofije, kao polazište zauzimaju opažanja iz svakodnevnog života i (ne)običnih predmeta. S prethodnim radovima: Allege, To allege, Der grüne Stuhl, Things that surround us i Dreamed apparatus, završio je ciklus predstava o čovjekolikom svijetu i predmetima. N.Vek.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike