Sport
ZEKIĆ LJUTIT ZBOG DVA POGOTKA PRED KRAJ SUSRETA

U završnici je vladala taktička anarhija, to više neću trpjeti!
Objavljeno 6. kolovoza, 2018.
Osijekov trener Zoran Zekić nije baš izgledao presretan nakon utakmice. Iako je njegova momčad uzela ono što je bilo zacrtano, naljutio ga je pad u završnici susreta u kojoj je Rudeš zabio dva pogotka i unio nepotrebnu neizvjesnost i nervozu.
- Sami ste svjedočili čudnom Osijeku. U prvih pola sata bili smo vrlo dobri, kombinatorni, opasni prema naprijed. Igrali smo točno onako kako želim. Protok lopte nam je bio brz, nismo komplicirali i to je za posljedicu imalo dva pogotka i još nekoliko dobrih prilika. Što se dogodilo u završnici utakmice, doista mi nije lako objasniti. U posljednjih deset minuta bili smo preopušteni, ispraznili sredinu, ostavili suparniku previše prostora i brzo smo kažnjeni. Malo sam vruć i ljutit na neke stvari jer smo si posve nepotrebno zakomplicirali već gotovu pobjedu. Ne znam, možda je i dobro što nam se to dogodilo kako ne bismo previše poletjeli.
Na poluvremenu je promijenio i sustav igre, što se nije baš pokazalo sretnim rješenjem.
- Želio sam zatvoriti bokove i mirnije graditi napade. Ideja je bila dotući suparnika, ali umjesto toga mi smo ušli u anarhiju. Bilo je nekoliko pojedinaca koji nisu poštovali zakonitosti nogometa. Umor? Ma, ja sam umoran od takvih alibija. Uvijek nam nešto smeta, a sve to izlazi samo iz taktičke neodgovornosti.
Poslao je trener bijelo-plavih i jasnu poruku pojedincima koje nije želio imenovati.
- Bila je prilika svakom igraču da se nametne. Ima ih koji to uopće nisu iskoristili. Znamo gdje nam je problem i opet se to pokazalo. Ne da mi se više objašnjavati te stvari jer ispada kako ih ne znam riješiti. Jednostavno, neću to više trpjeti. Ne prijetim se nikome, možda sam sad malo prevuć, jer bilo je i dobrih stvari, ali više me brine takav neobjašnjiv pad u završnici susreta - zaključio je Zekić.
Ivan Matić, trener Rudeša, očekivano, nije bio zadovoljan igrom njegove momčadi u prvom dijelu. No, Rudeš se nije raspao ni u trenutku kada je Osijek imao visokih 3:0 već je s dva pogotka uspio dobro zakomplicirati utakmicu, ali je na koncu ipak ostao praznih šaka.
- Čestitke Osijeka na zasluženoj pobjedi. Došli smo s ciljem napraviti još jedno iznenađenje, ali nismo u tome uspjeli ponajviše zahvaljujući slaboj igri u prvom poluvremenu. Imali smo u tih prvih 45 minuta puno problema s otvaranjem igre. Ipak, zadovoljan sam kako smo se ponašali u nastavku susreta. Pokazali smo određeni karatker jer se kod 3:0 nismo raspali i otišli u veći rezultatski minus, već smo nastavili igrati i nagrađeni smo s dva pogotka. D. Keler
Otpao Šorša, Grezda u puni trening
Neposredno uoči susreta protiv Rudeša iz konkurencije za momčad otpao je Tomislav Šorša koji je osjetio bolove u želudcu, pa je trener Zoran Zekić morao dodatno mijenjati svoje ideje. Dobra je vijest što će se punom treningu danas vratiti brzonogi krilni napadač bijelo-plavih Eros Grezda. Albanski reprezentativac dugo je liječio ozlijeđeni zglob koji je ozlijedio još u ožujku baš na reprezentativnoj akciji. Oporavak se odužio, ali sada je i to iza njega, pa se nadamo kako će se Grezda brzo vratiti u formu u kojoj je bio prije nego što se ozlijedio.
Zoran Zekić

trener NK-a Osijek

- Nakon što smo poveli 3:0, u završnici susreta zavladala je anarhija na terenu, a te stvari više neću i ne želim trpjeti. Neki su igrači igrali previše neodgovorno, što nas je dovelo u nepotrebne probleme.
Najčitanije iz rubrike