Sport
EP KOŠARKAŠICA U-18

Hrvatice nisu mogle parirati Belgiji
Objavljeno 6. kolovoza, 2018.
Mlada hrvatska ženska košarkaška reprezentacija nije uspjela ostvariti i drugu pobjedu na Europskom prvenstvu do 18 godina koje se igra u Udinama.
Naše su djevojke sjajno startale i na otvaranju Eura pobijedile domaću Italiju sa 56:52, no u drugom susretu skupine A su sa 67:56 poražene od vršnjakinja iz Belgije koje su tako nakon visoke pobjede protiv Švedske (67:46) stigle do novog trijumfa i učvrstile se na prvom mjestu u skupini A.
Mlade Belgijke odlično su otvorile utakmicu, ekspresno su otišle do vodstva od 8:0, zatim su imale i "plus devet" (11:2), ali do kraja prve četvrtine naše su se košarkašice malo pribrale i smanjile zaostatak. U drugoj dionici igre Hrvatska je u jednom trenutku i povela (20:19), no taj plus nije dugo trajao i stvari na parketu ponovno su se okrenule u korist Belgije. U drugom poluvremenu Belgijke su samo nastavile tamo gdje su stale nakon prvih 20 minuta, potom su stigle i do dvoznamenkaste prednosti koju do kraja nisu ispuštale. Emmeline Leblon s 15 poena i Becky Massey s 12 poena i devet skokova bile su najbolje u redovima Belgije, dok je Nika Mühl s 12 poena i sedam asistencija predvodila Hrvatsku. Solidna je bila i Lucija Kostić koja je dodala 11 poena, ali na žalost njima dvjema nisu se pridružile ostale i mlada hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je poraz u Udinama. I. Li.
Možda ste propustili...

GRANIČNA POLICIJA NA OPREZU

Kohorta ne ide u Split, posebice ne u Mostar

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

Najčitanije iz rubrike