Novosti
DODIK OPET PRIZIVA “VELIKU SRBIJU”?!

U Srbiji godišnjica Oluje obilježena je vrijeđanjem RH
Objavljeno 5. kolovoza, 2018.

Ne slučajno, središnji događaj obilježavanja vojno-redarstvene operacije Oluja u Srbiji, održan je u Bačkoj Palanki, mjestu na Dunavu, nasuprot Iloka, gdje su se okupili Srbi iz Srbije, ali i iz Bosne i Hercegovine, pa i neizbježni Milorad Dodik koji je Hrvate preko Dunava podsjetio da je autor glazbe hrvatske himne Srbin, Josip Runjanin, rođen u Vinkovcima. Utješno mu je, kaže Dodik, što Hrvati kada proslavljaju godišnjicu Oluje "to čine stojeći mirno pred himnom koju je napisao Srbin". Dodik ni na ovaj dan nije mogao bez prizivanja zajedničke države "svih Srba" zbog čega je, podsjetimo Dodika, Hrvatska i pokrenula Oluju i izrazio "uvjerenje kako će Srbi u ovom stoljeću naći snage da objedine svoje državne prostore".


- Ovom narodu i ovoj generaciji srpskog nacionalnog i političkog vodstva pripada da osmisli nacionalnu i državnu politiku u ovom stoljeću i da ta srpska i nacionalna politika bude politika ujedinjenja i okupljanja, a ne razdvajanja - rekao je Dodik u Bačkoj Palanki, prizivajući "veliku Srbiju". Za njega je, naravno, Oluja zločinački pothvat, ali to međunarodna zajednica ne shvaća, zbog čega "pravde nema, a mi Srbi u dijelu svoje naivnosti vjerujemo da je ona moguća". Srpski patrijarh Irinej drži kako su u Oluji "nevino postradali" oni koji su "imali jednu krivnju, a to je da su bili Srbi, i što su pripadali pravoslavnoj vjeri", a ne zato što su etnički očistili od Hrvata "krajinu" i okupirali prostor Hrvatske, i zapitao se "što je rukovodilo i motiviralo hrvatski narod da dignu ruku na braću svoju s kojom su dijelili podneblje i zemlju". Za Miodraga Lintu, vođu pobjeglih Srba iz Hrvatske i BiH, Oluja je "završni čin etničkog čišćenja srpskog naroda s područja Hrvatske".
Mediji u Srbiji donose izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kako se "Hrvatska i Srbija nikada neće složiti oko prošlosti" te njen komentar na izjavu srpskog predsjednika Vučića u kojemu je Oluju usporedio s progonom Ane Frank, i kako ta izjava "neće promijeniti ni povijest, ni sadašnjost". Posebno, kao i cjelokupna srpska javnost, zamjera hrvatskoj predsjednici što je odličja uručila hrvatskim herojima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, jer oni su za Srbe, bez obzira na oslobađajuću presudu u Haagu u kojoj se govori kako nema zločinačkog pothvata u Oluji, "krvnici srpskog naroda".
O obilježavanju godišnjice pobjedničke Oluje u Kninu srpski mediji ističu kako je na kninskoj tvrđavi podignuta hrvatska zastava, ali "bez uobičajene histerije i uočljivih simbola ustaštva". No, javljaju i kako je srpski veleposlanik u Izraelu "oštro kritizirao sudjelovanje izraelske vojske" na proslavi Oluje, jer "sudjelovanje Izraela u hrvatskoj proslavi pobjede nije prijateljski gest prema Srbiji".M.Flego
Vulinovo mudroslovlje

- Odlikovati zločince iz Oluje dokaz je da od Jasenovca do Oluje postoji neprekinuta politika zatiranja Srba. Politika koja od Jasenovca pravi radni kamp napravila je od pogroma svojh državljana najviše dostignuće u povijesi - rekao je kontroverzni ministar obrane Aleksandar Vulin, kojem je zbog sličnih izjava već jednom uskraćeno gostoprimstvo na teritoriju Hrvatsku i dodao kako “Hrvatska nema problem sa Srbijom, nego sa zdravim razumom”.
Mediji u Srbiji donose izjavu predsjednice RH kako se "Hrvatska i Srbija nikada neće složiti oko prošlosti"
Možda ste propustili...

NAPREDAK HRVATSKE U EUROPSKOM DIGITALNOM DESETLJEĆU

Umjetna inteligencija neka će radna mjesta ukinuti, ali će i stvoriti druga

20. TRAVNJA U HOTELU SHERATON U ZAGREBU

Predstavljanje uglednih škola