Regija
NEUMORNI ČUVARI ISTINE O DOMOVINSKOM RATU

"Glasnici istine" na maratonu
Čavoglave – Knin
Objavljeno 5. kolovoza, 2018.
SLATINA - Članovi diljem Hrvatske poznate Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije "Glasnici istine" otputovali su put Knina kako bi i ove godine sudjelovali na Memorijalnom maratonu Čavoglave – Knin. Prema riječima predsjednika udruge Pave Tutenova, to je četvrti Memorijalni maraton Čavoglave – Knin na kojem će sudjelovati "Glasnici istine", a koji je organiziran u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja".
Kako je planirano, start je bio 5. kolovoza ispred Crkve hrvatskih mučenika u Čavoglavama, a u ciljnu ravninu trebalo je utrčati oko 15.30 sati u Kninu.
- S nama će na maratonu prvi put nastupiti i naša prijateljska udruga maratonaca "Heroji ne umiru" iz Sisačko-moslavačke županije, koja također obilježava sve značajnije događaje iz Domovinskog rata. Pokrovitelj našeg nastupa na ovom maratonu je Ministarstvo hrvatskih branitelja preko natječaja na koji smo prijavili naš program - najavio je pred odlazak u Čavoglave Pavo Tutenov.
Uoči polaska na put, maratonce je pozdravio i zaželio im uspješan nastup na maratonu Ilija Nikolić, predsjednik slatinske Udruge HVIDR-e.
Na ovogodišnjem Memorijalnom maratonu Čavoglave – Knin sudjelovali su članovi "glasnici istine" Ivan Medved iz Kozica, Mario Krznarić iz Nove Bukovice, Goran Draksler i Pavo Tutenov iz Slatine, Mario Kovač iz Virovitice, Duško Grbac te bračni par Robert Poljanac i Vlatka Lovrenc Poljanac iz Virovitice.
Podsjetimo, "Glasnici istine" svojim aktivnostima neumorno nastoje na promicanju istine o Domovinskom ratu i čuvanju uspomene na žrtvu hrvatskih branitelja. P. Žarković
Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

Najčitanije iz rubrike