Sport
PROJEKT PAMPAS

Radovi kreću ovog tjedna, na novi stadion 2020.
Objavljeno 30. srpnja, 2018.
Ono što je prije nekoliko godina bio samo pusti san, sad postaje stvarnost

Ovog tjedna konačno će započeti radovi na gradnji novog stadiona i trening-kampa Škole NK Osijek na Pampasu.

Oko 15-ak mjeseci trebalo je proći od ideje do početka radova. U međuvremenu NK Osijek morao je prići kroz zahtjevnih šumu hrvatskih zakona i birokracije, a početak radova malo je usporila i odluka da se na Pampasu uz kamp Škole NK Osijeka izgradi i novi stadion. U vrijeme iščekivanja svašta se pričalo. Puno je bilo "nevjernih Toma" koji su govorili kako je to samo pusta priča. Međutim, kada je predsjednik Uprave NK Osijek Ivan Meštrović proljetos u kinu Urania napravo prezentaciju, bilo je jasno kako će se san brzo pretvoriti u stvarnost. I krenulo je. Možda nešto malo kasnije od predviđenog, ali za dobre vijesti nikada nije kasno.
- Ishodili smo napokon sve tri potrebne građevinske dozvole pa ćemo tijekom ovog tjedna početi s radovima. Prvo ćemo se morati posvetiti nasipavanju zemljišta koje moramo podignuti za jedan metar. Računamo kako će taj posao biti gotov do kraja ove godine, a nakon toga uslijedit će ostali radovi - otkrio nam je Igor Galić, direktor NK Osijek.
Često su se spominjali problemi oko pristupne ceste koju je trebao izgraditi Grad Osijek. Međutim, u NK Osijek susretali su se s drugačijim problemima. Riječ jest bila o cesti, ali problem je bio druge prirode.
- Tamo ne postoji baš nikakva pristupna cesta preko koje bismo mogli dovoziti potreban materijal i strojeve. To je bio najveći problem. U jednom trenutku čak smo imali ideju to napraviti vodenim putem kroz rijeku Dravu, ali smo u međuvremenu pronašli rješenje. Sad više ništa neće kočiti početak radova. Zahtjevne su to bile pripreme kroz koje sam naučio jako puno o građevini - sa smiješkom priča Galić.
Predsjednik Ivan Meštrović na predstavljanju završnog projekta obećao je kako će stadion biti završen u roku od 18 mjeseci. Mislio je isključivo na građevinske radove koji bi trebali početi sljedeće godine. Ako će se izvođači radova držati tog tempa izgradnje, onda ćemo prve utakmice NK Osijek na novom stadionu gledati u jesenskom dijelu sezone 2020./21. Nije to baš tako daleko.
Podsjetimo, plan NK Osijek je da stadion živi svih 365 dana u godini. Zato su u njegovu sklopu planirani brojni sadržaji koji bi trebali privlačiti ljude na njega i kada se ne igraju utakmice. Bit će ugostiteljskih sadržaja, wellness iz kojeg će se moći gledati utakmice i još svakakvih raznoraznih čuda, a naglasak je na komforu svih gledatelja. Posebna je priča što će stadion posve oživjeti taj dio grada koji je danas u zapećku.
Naravno, nepotrebno je naglašavati što će cijeli taj kompleks značiti za sam NK Osijek i njegovu Školu nogometa koja će napokon dobiti normalne uvjete za razvoj novih generacija igrača. Uglavnom, ono što će, nadamo se, za 18 mjeseci niknuti na Pampasu trajno će promijeniti kompletnu vizuru grada Osijeka. Nabolje, naravno...
Dalibor Keler
12
12

tisuća mjesta imat će stadion na Pampasu
35
35

milijuna eura planirani su troškovi izgradnje stadiona i kampa Škole NK-a Osijek
ZASAD BEZ IMENA
Novi stadion na Pampasu zasad je bezimen. No, nemojte sumnjati kako će klupski marketing oko toga napraviti veliku priču kada za to dođe vrijeme. Bit će javnog glasovanja i primanja prijedloga navijača. No, možda i kakav poslovni subjekt izrazi zanimanje za stadion pa bude spreman platiti da se objekt nazove po njemu. No, polako, za to još ima vremena, ali u svakom slučaju, prava uzbuđenja nas tek čekaju kada je u pitanju cjelokupan projekt Pampas. Ovo što se sada događa je “kraj početka”. Sada slijede velike stvari.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana