Dome slatki dome
DIZAJN ZA SVE UKUSE I POTREBE

Profinjena i umjerena siva boja
Objavljeno 26. srpnja, 2018.
Detalji u kamenu ili drvu dat će izražaj i topao ugođaj dominantnoj sivoj boji

Trendovi boja u uređenju interijera neprestano se mijenjaju, ali neovisno o promjenema svoj će ukus zadovoljiti i oni skloni življim i umjerenijim bojama. Izrazito trendovska boja, siva, odlična je za sve potrebe i ukuse jer je ona jedina koja se kombinira sa svim bojama.

Podne obloge
I kada iziđe iz trenda, bit će odlična baza za kombinaciju s novim trendovima. Istovremeno je profinjena i umjerena, a mogućnošću stvaranja kontrasta s drugim bojama može stvoriti vrlo temperamentan ukupni izražaj. Od svijetlosive do antracit, svaka je nijansa lijepa i zanimljiva na svoj način.Za sve sklone profinjenim smirenim ugođajima predlažemo igru nijansi sivih tonova namještaja i podnih obloga u dnevnom boravku, u koje će tek diskretno biti ubačeni detalji u trendovskoj plavoj ili smeđoj boji. Ovakve prostore potrebno je dinamizirati na način da se dekorira dominantni zid. Izuzetno atraktivan dojam postići ćete oblaganjem zida u mramor koji će u sebi sadržavati sive tonove. Jeftinija verzija je lijepljenje tapete koja će također sadržavati boje prostora. Važno je da je ukupan izražaj zida dinamičan.
Reljefna pozadina
Ako ipak želite nešto mirniji ambijent, reljefno obradite pozadinski zid kako bi igra svjetla i sjene dala šarm prostoru. Uz nijanse sive boje odlično se kombiniraju crno-bijeli špricani, karirani ili pepita uzorci tkanina.Prostor spavaće sobe je cjelina koja vizualno ne mora biti u suodnosu s ostalim prostorima. Predlažemo da iskoristite sve prednosti dobrog kombiniranja sive boje. Na bazni sivi krevet složite rapsodiju živih boja i dezena kroz posteljinu, navlake i dekorativne jastučiće. Detalje povežite s bojama posteljine. Podna obloga svakako treba biti mirna i jednobojna, a zidne obloge mogu biti dekorirane jednostavnom igrom sivih tonova.Naizgled mirna siva boja pružit će puno mogućnosti za kreativno izražavanje, a mogućnosti pogreške bit će minimalne. Prepustite se igri i uživajte i raznolikosti koju siva boja može pružiti!
Izabela Galović Ninić, dipl.ing.arh.
Elegantna rasvjetna tijela
Igrajte se sa sivim tonovima, ali svakako uvedite dekorativne predmete u boji i prozirnom staklu. Rasvjetna tijela mogu biti vrlo elegantna, ali i ona s industrijskim izražajem. Trendovi sve dopuštaju.

Uređenje blagovaonice također uskladite s dnevnim boravkom. Uz sive nijanse stola obavezno kombinirajte izražajne boje stolica. Ako ste skoni stolu u boji, odaberite sive stolice.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana