Crna kronika
ŠTETA OD POŽARA PROCJENJUJE SE NA OKO POLA MILIJUNA KUNA

Vatra pod bale slame podmetnuta?!
Objavljeno 24. srpnja, 2018.
TORJANCI
Kako je izvijestila PU osječko-baranjska, na polju u Torjancima, u subotnjim jutarnjim satima na neutvrđen način došlo je do požara približno 1500 rolo bala sijena. Na mjesto događaja izišli su pripadnici DVD-a Baranjsko Petrovo Selo i Novi Bezdan te djelatnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe grada Belog Manastira, koji su do daljnjega osiguravali mjesto događaja. Na požarištu su bila tri vatrogasna vozila, od kojih jedno belomanastirskog JPVP-a. Materijalna šteta, kaže se u izvješću, procjenjuje se na približno 450.000 kuna. Zamjenik zapovjednika JPVP-a Beli Manastir, Daniel Časar, kaže kako slični požari mogu nastati zbog samozapaljenja, ili su izazvani namjerno. Nema ih, dodaje, mnogo, ali sve zavisi od godine do godine. Josip Ćosić iz Torjanaca, na čijem je imanju došlo do požara, siguran je kako je požar izazvan namjerno.
- Ovo nije prvi put da su gorjele moje bale sijena - kaže, ističući kako je zapaljena pokošena lucerka. Rolo bale planule su, nastavlja, drugi put u mjesec i pol dana, a još ranije izgorjelo mu je oko 250 bala. Tvrdi kako se to ni u kom slučaju nije dogodilo slučajno. Ne želi ništa prejudicirati, ali je siguran da mu rolo bale potpaljuje jedan njegov sumještanin, za kojeg tvrdi da je poprilično ekscentričan. Posebice što se nacionalnih svjetonazora tiče. No, dodaje, istinu moraju utvrditi nadležni, od kojih do sada nije bilo neke koristi.
- Ne funkcionira sustav i što drugo mogu reći - kaže Josip Ćosić, naglašavajući kako se sve zna, ali ne javno te kako mu je osoba na koju sumnja već i ranije prijetila. Ukupnu štetu procjenjuje na više od pola milijuna kuna, i u ovom trenutku ne zna tko će mu je nadoknaditi. Policiji je rekao sve što je znao. Lucerku sije isključivo zbog vlastitih potreba. Bavi se, naime, stočarstvom, a u vlasništvu ima 30 krava i ovce.I.Getto
DVA PUTA GORJELO NA ISTOM MJESTU U PET DANA
I pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dalj sumnjaju da je moguće da su dva požara izbila na gotovo istom mjestu u razmaku od samo pet dana. Naime, u petak poslijepodne dobili su dojavu o požaru na raskrižju državnih cesta D213 i D519, odnosno na podvožnjaku. Radilo se o požaru srtništa svega 50 metara od požara koji su gasili u ponedjeljak. Uz vatrogasce DVD-a Dalj u gašenju požara pomogao je OPG Ilišević sa svojim traktorom i trobraznim plugom. Za sada nije poznat uzrok ni za jedan od navedenih požara.
Možda ste propustili...

POLICIJA U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Turirali, bučili i divljali širim središtem Osijeka

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

OBAVLJEN OČEVID

Bager usmrtio građevinara

Najčitanije iz rubrike