Novosti
POBUNA SE ŠIRI NA SVE VIŠE SDP-OVIH OGRANAKA

Zmajlović: Nezadovoljnici u stranci borit će se do kraja
Objavljeno 22. srpnja, 2018.

Novi predsjednik županijskog splitsko-dalmatinskog SDP-a Ranko Ostojić u subotu je izjavio kako će se zauzimati za zajedništvo u toj županijskoj stranačkoj organizaciji te poručio stranačkoj središnjici u Zagrebu da neće lako s Dalmacijom.


Ostojić je istaknuo da će sa svojim protukandidatom Danijelom Kukočem nastaviti zajednički izgrađivati bolji SDP u Splitsko-dalmatinskoj županiji. "Neće biti nikakve proslave jer ovo je ozbiljna situacija u kojoj je mnogo važnije početi dogovarati daljnje korake i kako popraviti poziciju koju trebamo imati kao SDP, rekao je Ostojić.
Županijski odbor SDP-a Zagrebačke županije u petak je, uz jedan glas protiv i jedan suzdržan, donio zaključke prema kojima se najoštrije protivi sankcioniranju članova stranke, koji su otvoreno i javno sa svrhom rješavanja problema progovorili o stanju u SDP-u. Također, protive se odluci Glavnog odbora po kojoj je Mihaelu Zmajloviću na dvije godine oduzeto pravo obnašanja dužnosti predsjednika SDP-a Zagrebačke županije "zbog nestatutarnosti". Statutarnu komisiju SDP-a pozivaju da poništi odluku Glavnog odbora o suspenziji Zmajlovića i traže ostavku predsjednika Davora Bernardića i unutarstranačke izbore zbog produbljavanja krize u stranci. Riječ je o gotovo istovjetnim zaključcima koje je u četvrtak donio Županijski odbor SDP-a Krapinsko-zagorske županije. "SDP mora ostati najdemokratskija i najotvorenija stranka i nitko u SDP-u ne može biti sankcioniran zato što kritički i konstruktivno progovara o stanju u stranci jer imam odgovornost, ne samo prema našim članovima nego i prema građanima Hrvatske", izvijestio je Zmajlović o raspravi sa sjednice. Zaključio je da će se nezadovoljnici u stranci boriti do kraja, dok se ne raspišu unutarstranački izbori, a, napominje, "jednom će se morati raspisati".
Inače, u petak poslijepodne četvero suspendiranih članova Predsjedništva uputili su pismo kolegama supotpisnicima pisma 90 nezadovoljnih članova kako bi im poručili da ni nakon sjednice Glavnog odbora ne namjeravaju odustati od borbe za uspješniji SDP. "Protiv smo političke korupcije, ucjena, pritisaka, lažnih obećanja i svih oblika manipulacija. Borit ćemo se i dalje za socijaldemokraciju i pozivamo sve članove SDP-a koji s nama dijele političke i svjetonazorske stavove da nam se hrabro i srčano pridruže u toj borbi. Tražimo raspisivanje unutarstranačkih izbora kako bi članovi SDP-a mogli izabrati vodstvo koje će od SDP-a napraviti pobjedničku stranku i od toga nećemo odustati. Nema povlačenja, nema prodaje, nema predaje", poručili su, među ostalim, Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić, Vedran Babić i Zmajlović.
U SDP-u je pokrenuta i online peticija kojom se traži Bernardićev odlazak s čelnog mjesta u stranci. H/D.Pav.
Ranko Ostojić

splitsko-dalmatinski SDP

Želim poslati poruku svima koji su iz Zagreba navijali za neke druge rezultate, a mislim da i jedan i drugi kandidat mogu poslati istu poruku - nećete s Dalmacijom tako lako proći. To je ipak regija u kojoj itekako brinemo za slobodu, za to da imamo pravo na svoje mišljenje i siguran sam da ćemo tradicije koje u SDP-u postoje, prije svega, graditi ovdje, a na njima će biti da svoje kalkulacije i računice ostave za Zagreb, a ne da to realiziraju ovdje u Splitu.
Možda ste propustili...