Novosti
ISTRAGA O UBOJSTVU OLIVERA IVANOVIĆA

Vučić: Na tragu smo nečeg ozbiljnog
Objavljeno 23. srpnja, 2018.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako srpska državna tijela prvi put imaju "određena operativna saznanja" o ubojstvu vođe Građanske inicijative SDP-a Olivera Ivanovića.


- Možda smo na malom tragu nečeg ozbiljnog, prvi put imamo neka operativna saznanja, iako nam nije omogućeno voditi istragu na bilo koji način. Do sada smo dobili više od 50 tragova koji nemaju logike i smisla, ovo je prvi put da ima neke logike i smisla, a je li to točno, provjerit ćemo - rekao je Vučić u nedjelju novinarima dodajući kako je uvjeren da će počinitelji zločina biti pronađeni, iako do toga "nekada prođu mjeseci, pa i godine."
Komentirajući pisanje kosovskih medija kako su osobe koje su nedavno uhićene na Kosovu "zbog sumnje da su plaćeni ubojice, povezane sa srpskom sigurnosnom službom BIA", Vučić je rekao kako je Srbija raspisala tjeralicu za nekom od tih osoba "zbog počinjenja najtežih kaznenih djela."
- Neke smo prije uhitili, a jednu od tih osoba tražimo zbog ubojstva – rekao je Vučić pojašnjavajući kako nije riječ o ubojstvu Olivera Ivanovića.
U isto vrijeme beogradski tabloid Kurir, za kojega se govori da je pod paskom srpske sigurnosne službe i služi za plasiranje lažnih vijesti koje idu naruku režimu Aleksandra Vučića, piše kako Priština vrbuje kriminalce, ne samo Albance nego i Srbe, koji će za izdašan novčani iznos preuzeti na sebe odgovornost za ubojstvo Olivera Ivanovića u siječnju ove godine. To je, vjerojatno, reakcija na izjavu kosovskog predsjednika Hashima Thacija kako će uskoro biti objavljeni rezultati istrage o tom ubojstvu zbog čega će "mnoge u Srbiji i na Kosovu zaboljeti glava" jer, kako je rekla i Ivanovićeva supruga odmah nakon ubojstva, ubojice i nalogodavce treba tražiti među Srbima na Kosovu i Beogradu jer se nisu slagali s politikom koju je vodio njezin suprug.
Kako piše Kurir, Hashim Thaci i Ramush Haradinaj, preko svojih suradnika, vrbuju kriminalce uhićene na Kosovu kako bi "lažno optužili Beograd za ubojstvo Olivera Ivanovića" i ponudili im golem novac te zaštitu od progona za djela što su ih počinili.
- Pripadnici albanskih sigurnosnih službi na Kosovu ponudili su petorici bjegunaca s Interpolove tjeralice milijunske iznose i potpunu zaštitu ako pristanu na nagodbu, odnosno na svjedočenje kako su sudjelovali u pripremi i ubojstvu Ivanovića i da im je posao naručen iz Beograda - piše Kurir čiji je vlasnik još u zatvoru zbog krupnih financijskih malverzacija. M.Flego
UHIĆENJE U PRIŠTINI
U Prištini su nedavno uhićeni crnogorski kriminalci Marko Milošević, Đorđe Pavićević, Vukan Vujačić i Igor Mašanović, te srpski državljanin Strahinja Đanković. "Istražitelji ih danima saslušavaju, iako nisu nadležni za kaznena djela koja im se stavljaju na teret. Naši izvori otkrili su kako je riječ o pokušaju da se s njima sklopi dogovor da priznaju umiješanost u Ivanovićevo ubojstvo", tvrdi Kurir.