Regija
ZA DVA KAPITALNA PROJEKTA

Slatini više od 17 milijuna kuna
Objavljeno 23. srpnja, 2018.
SLATINA - Među 105 ugovora koji su u okviru 5. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem potpisani u Vinkovcima za različite projekte nalaze se i ugovori o sufinanciranju dva kapitalna projekta u Slatini. Vrijednost im je 22,95 milijuna kuna, a nepovratne potpore iznose 17,37 milijuna kuna. Za projekt EPIcentar Sequoia Slatina vrijednost ugovora je 20.748.816,66 kuna, a nepovratna sredstva iznose 80 posto investicije - 16.454.065,49 kuna. Potpisali su ga gradonačelnik Denis Ostrošić i ministrica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric.

Drugi projekt odnosi se na ulaganja u slatinski Dječji vrtić Zeko, a bit će sufinanciran sredstvima Republike Hrvatske iz Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2018. godini, koji provodi Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Vrijednost ovog projekta ukupno iznosi 2.208.111,75 kuna, od toga je nepovratna potpora 914.100 kuna. Ugovor o sufinanciranju gradonačelnik Ostrošić potpisao je s ministricom Nadom Murganić. Osim Dječjeg vrtića Zeko Slatina, odobreni su i projekti predškolskih ustanova u Pitomači, Novoj Bukovici, Suhopolju, Rogovcu, Vukosavljevici, Špišić Bukovici, Voćinu i Virovitici.P.Žarković
Dravska priča i Pitomača
Na području ove županije bit će realiziran i projekt Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Posjetiteljski centar Dravska priča u Noskovcima (Općina Čađavica), vrijednosti 13,2 milijuna kuna te projekt Općine Pitomača Centar za posjetitelje Križnica – Interpretacijski centar Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, vrijednosti 13,1 milijun kuna. Za te projekte ugovore su potpisali ravnateljica Javne ustanove Tatjana Arnold Sabo i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić.
Možda ste propustili...

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike