Regija
GRADSKO VIJEĆE VALPOVA IZGLASALO

28. lipnja bit će Dan 107. brigade
Objavljeno 22. srpnja, 2018.
VALPOVO - Gradonačelnik Valpova Matko Šutalo na posljednjoj je sjednici Gradskog vijeća vijećnicima prezentirao prijedlog odluke da se 28. lipnja proglasi Danom 107. brigade HV-a, koji je Vijeće jednoglasno prihvatilo.
U svom obrazloženju gradonačelnik je istaknuo važnost 107. brigade HV-a u obrani Lijepe Naše, rekavši kako samim spomenom Vukova s Drave svi znaju da je riječ o valpovačkoj 107. brigadi te da ona predstavlja sve branitelje, policajce, pripadnike narodne zaštite i sve ostale koji su branili Valpovštinu i Miholjštinu odnosno istok Hrvatske onda kada je bilo najpotrebnije.

- Spomenimo i to da je naša brigada sudjelovala u svim akcijama i odazvala se zapovijedima Glavnog stožera HV-a gdje god i kad god je zatrebalo te je s ponosom pronosila ime Valpova diljem Hrvatske. Kako se dan osnivanja 107. brigade HV prigodno već dugo godina obilježava u suradnji udruga proisteklih iz Domovinskog rata i jedinica lokalnih samouprava s područja Zone odgovornosti 107. brigade HV (Đakovo, Donji Miholjac, Našice i Valpovo), u znak sjećanja i vječne zahvalnosti Vukovima s Drave predlažem gradskim vijećnicima da se 28. lipnja proglasi Danom 107. brigade HV - rekao je gradonačelnik Šutalo u svom obraćanju Vijeću pojasnivši kako je upravo tada brigada službeno zaživjela i aktivno se uključila u obranu suvereniteta RH.L.A.
Možda ste propustili...

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

Najčitanije iz rubrike