Osijek
LJETNI ATELJE MLU-a

Izloženi radovi tridesetak djece
Objavljeno 23. srpnja, 2018.
U Art klubu Muzeja likovnih umjetnosti u petak su izloženi radovi polaznika druge radionice Ljetnog ateljea pod nazivom ‘‘Skulpture vodenih oblika‘‘. Voditeljica radionice bila je Tamara Sekulić, koja je prigodnim govorom otvorila izložbu, zahvalivši roditeljima na iskazanom povjerenju i djeci što su bila kreativna i prihvaćala svaki zadatak. Nakon toga svim je sudionicima radionice podijelila diplome.
- Kako su u tijeku ljetni praznici, ali i zbog aktualne izložbe Drava Art Biennale 2018. u MLU, naša je ovotjedna radionica bila povezana s tematikom vode. Imamo prijavljeno tridesetak djece, koja su izrađivala trodimenzionalne skulpture od svakodnevnih materijala koje su i sama mogla pronaći kod kuće. Kako i sam naziv radionice kaže, izrađivali su skulpture vodenih oblika - vodene životinje i sve ono što ih je asociralo na vodu, a na našim su se susretima, uz skulpture, također izražavali još i kroz crtačke i slikarske likovne tehnike - rekla je Tamara Sekulić.
Desetogodišnjakinja Lea Šenk, učenica OŠ ‘‘Tin Ujević‘‘, oduševljena je radionicom. ‘‘Najviše smo radili skulpture vezane uz vodu, kao što su koralji, koje smo izrađivali od kartona... Bilo mi je jako zanimljivo i nadam se ću opet doći. Upoznala sam puno novih prijateljica i sve smo dijelile, a najviše ću pohvaliti tetu Tamaru jer je bila jako dobra‘‘, zadovoljna je Lea.
Sve se radionice održavaju od 9 do 12 sati. Cijena jednog tjedna u Ljetnom ateljeu iznosi 40 kuna, a u ponudi su paketi koji donose i popuste. Sve se dodatne informacije mogu dobiti na telefonski broj 091/221 3586, a prijave se primaju na kdvetengl@mlu.hr. D. Miklić
Najčitanije iz rubrike