Osijek
PROBLEM S PROVJEROM NA TERENU

Policajac dolazi samo prijepodne?!
Objavljeno 23. srpnja, 2018.

Građani koji imaju posao često se susreću s problemom pri preuzimanju raznih pošiljaka koje dolaze "na ruke", ali jedna se Osječanka susrela i s vrlo upornim policajcem koji je htio obaviti provjeru u svezi s njezinim suprugom, pokušavajući to više puta isključivo u prijepodnevnim satima.


- Četiri mi je puta dolazio policajac na vrata i tražio mog supruga. Suprug produžava dozvolu za držanje oružja i policajac mora provjeriti kako se oružje čuva i je li sve prema zakonu. Međutim, iako sam mu sva četiri puta rekla da mi suprug radi u privatnoj tvrtki od 7 sati pa sve do 18 ili 19 sati, policajac je uporno nastavio dolaziti prijepodne. Rekao mi je da on radi do 15 sati, no da je na terenu do 13.30 sati i da ne može dolaziti kasnije. Pa što da sad moj suprug radi kada ne može izići s posla? Jednostavno, rješenja nema, a nije napravio ništa da nam policija stalno dolazi na vrata. Jednom je prilikom isti policajac zvonio i susjedu na vrata, pa mi se susjed obratio i pitao me do kada će policija dolaziti. Radi se o osobi starije životne dobi koja misli da se radi o nekom kriminalu ako ti policajac dođe u dvorište - kazala nam je revoltirana Osječanka (osobni podatci poznati redakciji, nap. a.).
Upitali smo u policiji je li moguće da nema policijskih službenika koji te poslove rade i nakon 15 sati. Ili, ako već inzistiraju na prijepodnevnom terminu, zar nije moguće dogovoriti točan termin dolaska?
"Policijski službenici u postupku odobrenja za nabavu oružja postupaju sukladno Pravilniku o načinu postupanja policijskih službenika u postupku za izdavanje odobrenja za nabavu oružja fizičkoj osobi. Pri obavljanju provjere mogu na diskretan način tražiti i prikupljati podatke i obavijesti od građana te u takvim slučajevima postupaju obazrivo. U slučajevima kao iz vašeg upita policijski službenici obavljaju provjere i u poslijepodnevnim satima pritom vodeći računa da provjere ne budu u kasnijim satima, uglavnom najkasnije do 21 sat", odgovorili su nam iz Policijske uprave osječko-baranjske.
Čini se da policajac koji je došao na vrata Osječanke s početka priče očito nije bio naročito obazriv, kako je po pravilima struke trebao biti, kada je u upornu potragu za njezinim suprugom uključio i susjeda. I njegovi navodi o radu u prvoj smjeni te terenskom radu do 13.30 sati očito nisu bili istiniti. S. Lacić
4

puta policajac je dolazio prijepodne iako mu je rečeno da građanin u to vrijeme uvijek radi
Iz PU osječko-baranjske kažu kako policija na terenu obavlja provjere do 21 sat
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike