Crna kronika
HRVATSKE CESTE ODNIJELE JOŠ TRI ŽIVOTA

U sudaru s autobusom poginula dva mladića
Objavljeno 23. srpnja, 2018.
Iz Ministarstva unutarnjih poslova upozoravaju vozače na dodatan oprez u prometu zbog odlaska građana na godišnje odmore

Tri osobe smrtno su stradale u prometnim nesrećama u Hrvatskoj tijekom subote. Dva mladića poginula su u direktnom sudaru s autobusom u Istri, u subotu, oko 21 sat.


Direktan sudar autobusa i Golfa 4, pulskih registracija, dogodio se nedaleko odvojka za trajektno pristanište Brestova. Nesreća se zbila kada je Golf, u kojem su se nalazila dva mladića u dobi od 19 i 23 godine, u zavoju skrenuo na prometni trak namijenjen vozilima iz suprotnog smjera i sudario se s autobusom koji je u tom trenutku naišao. Oba mladića iz Golfa preminula su na mjestu sudara, dok vozač i putnici iz autobusa nisu ozlijeđeni. Prema dostupnim informacijama, neposredno nakon sudara automobila i autobusa, u isti zavoj uletio je motociklist iz Slovenije i naletio na Golf. Slovenski motociklist prevezen je u riječki KBC.
Jedna osoba poginula je u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu u 5.09 sati sati između Pirovca i mjesta Draga, kod Šibenika. Prometna nesreća dogodila se na Jadranskoj magistrali kod predjela Modrave. U slijetanju automobila šibenskih registracija poginuo je vozač, dok je ozlijeđena suputnica prevezena u šibensku bolnicu.
U višestrukom sudaru koji se dogodio u subotu prijepodne na Šibenskom mostu ozlijeđene su dvije osobe. U ovoj prometnoj nesreći sudjelovala su tri automobila i kamion, a od siline udara Opel, zagrebačkih registracija, prevrnuo se na bok.
Iz Ministartstva unutarnjih poslova poručuju građanima da su svjesni kako je rad prometne policije samo jedan od čimbenika kojim se može utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i njihovih posljedica, kao i da se primjerena sigurnost u cestovnom prometu ne može ostvariti isključivo i samo poduzimanjem mjera policije.
- Upozoravamo vozače da se zbog dolaska velikog broja motoriziranih stranih turista u našu zemlju, odlaska naših građana na godišnje odmore, povećenog tranzita vozila, odnosno općenito povećanog intenziteta prometa na našim cestama, iz godine u godinu, upravo u predstojećem razdoblju, povećava i broj prometnih nesreća i stradavanja u njima. Kako se većina ovih prometnih nesreća događa zbog ljudske pogreške, odnosno grubog kršenja osnovnih prometnih propisa od strane sudionika u prometu, Ministarstvo unutarnjih poslova posebnu pozornost posvećuje sigurnosti cestovnog prometa, kao i njegovoj protočnosti te poduzima niz preventivno-represivnih aktivnosti. Aktivnosti se poduzimaju na svim važnijim cestovnim smjerovima koji iz unutrašnjosti vode prema moru, kao i na prilazima većim turističkim središtima, a najveća pozornost posvećuje se autocestama i važnijim državnim cestama - kažu iz MUP-a, dodajući da je u akcije uključen maksimalan raspoloživi broj policajaca, a organizacija rada i usmjeravanje službe planira se na način da se osigura vidljiva prisutnost policajaca na cestama. Isto tako policajcima su dostupni svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa, kao što su uređaji za nadzor brzine, uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti i testeri za droge.
Posebnu pozornost policija će posvetiti sudionicima u prometu koji "iskaču" iz normalnog prometa, ili grubo krše prometne propise zbog kojih se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama, odnosno čine prekršaje iz tzv. skupine "četiri glavni ubojice u prometu" – vožnja pod utjecajem alkohola, kretanje brzinama većima od dopuštenih, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela, ali i prekršajima motociklista.
Sandra Lacić
ZABIO SE U BETONSKI MOST
U nedjelju oko 5 sati u Alilovcima, nedaleko od Požege, 27-godišnji je vozač, s područja općine Kaptol, kombijem sletio s ceste. Kako doznaje Požega.eu, mladić se kretao od Kaptola prema Požegi kada je izlaskom iz blagog zavoja izgubio nadzor nad upravljačem, sletio u kanal i na kraju se vozilom zabio u most. Od siline udarca kombi je odbačen na cestu gdje se okretao, da bi na kraju ponovno završio u kanalu. Vozač kombija je potom izišao iz vozila i pokušao otići, no zbog zadobivenih teških ozljeda nije daleko otišao te je prevezen u bolnicu.
policija
UZROK NESREĆA JE LJUDSKI FAKTOR
Možda ste propustili...

POLICIJA U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Turirali, bučili i divljali širim središtem Osijeka

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi