Sport
HNK VUKOVAR 1991

Glavni cilj je opstanak, a želja zlatna sredina
Objavljeno 20. srpnja, 2018.
Iz kluba je otišlo 12 igrača, uglavnom nositelja igre prošle trećeligaške sezone

Prije nekoliko dana nogometaši Vukovara 1991., pod vodstvom trenera Ivice Radoša, krenuli su u pripreme za sljedeću sezonu u kojoj će ponovno igrati u Trećoj hrvatskoj ligi “istok”. Problemi zbog igračkog kadra, odnosno nedostatka kvalitetnih igrača kod Vukovaraca započela su još u drugom dijelu prošle sezone. Rezultiralo je to i padom na tablici pa su se umjesto da budu plasirani u gornjem dijelu ljestvice morali se do kraja boriti za ostanak u ligi.
Je li nešto sada bolja situacije početkom priprema, pitali smo trener Radoša nakon odrađenih nekoliko treninga.


- Ne mogu reći da sam zadovoljan igračkim kadrom niti da se situacija bitno popravila nabolje. Bit će vam sve jasno kada vam kažem da je iz kluba otišlo 12 igrača i to uglavnom oni koji su bili nositelji igre i svatko od njih da je ostao bio bi danas sigurno u prvoj momčadi. Od igrača koji su igrali prošle sezone ostalo je njih samo osmorica, a do sada pristupila su nam petorica igrača, pa ćemo morati tijekom priprema poraditi na tome da se kvalitetno još ekipiramo za sljedeću sezonu koja bi mogla biti itekako teška. Sigurno je, na ovome ne možemo ostati.
Ove sezone konkurencija u Trećoj HNL "istok" mogla bi biti još kvalitetnija nego li je to bilo prošle sezone. U prvom redu zbog toga što će u njoj igrati Cibalia, i što je nekoliko klubova već najavilo borbu za vrh tablice. Možda više nema BSK-a ili druge momčadi Osijeka, ali više je momčadi najavilo visoke ambicije.
- Hoće li liga biti kvalitetnija to još ne znam, ali iz iskustva znam da klubovi koji uđu u ligu u jesenskom dijelu sezonu pokazuju mnogo bolje igru nego u proljetnom dijelu, pa će u tom smislu biti teže dolaziti do bodova. Kakva će biti momčad Cibalije to također ne znam. Vidjet ćemo kada krene prvenstvo, ali dovoljno je reći Cibalia, pa da se kod igrača stvori golem respekt. Što se nas tiče, sve će ovisiti o tome hoćemo li se još kvalitetno ekipirati ili ne.
U svakom smislu Vukovarci svake godine teže da budu bar u sredini ljestvice i da ne dolaze u probleme pred kraj sezone. Vjerojatno će Radoš sa svojim suradnicima težiti tome i ove sezone.
- Prvi i osnovni cilj nam je osigurati što prije ostanak u ligi, a što se ostaloga tiče imamo veliku želju biti u sredini ljestvice, ako ne i u gornjem dijelu. Zbog toga smo žestoko krenuli u pripreme kako bismo što spremnije dočekali početak prvenstva. Zaključio je strateg Vukovaraca Ivica Radoš.
Antun Grgić
PLAN JE OIGRAVANJE OSAM UTAKMICA
Dok je još igrački kadar nedefiniran trener vukovarskog trećeligaša već je isplanirao program priprema i većinom dogovorio prijateljske utakmice. Radoš je planirao odigrati osam utakmica s protivnicima različitih kvaliteta. Za sada je sigurno da će nastupiti na turniru u Ruščici, gdje bi trebala nastupiti i Cibalia te na memorijalnom turniru u Bogdanovcima. Generalku uoči prvenstva odigrati će s Hašk-Sokolom, a ovisno o tome gdje igraju prvo kolo igrat će i utakmicu, kod kuće ili u gostima.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike