Sport
TRENER CIBALIJE PETAR TOMIĆ

Sada samo želim pozitivu u klubu i oko njega
Objavljeno 21. srpnja, 2018.
Trener Cibalije na raspolaganju trenutačno ima samo 15 igrača, i to vrlo upitne kvalitete

Teško se živi u Ulici Hansa Dietricha Genschera 22, ne od jučer, nego već neko duže vrijeme. No, trenutačno stanje u vinkovačkom nogometnom ponosu, Cibaliji, nije samo težak život nego puko preživljavanje iz dana u dan i borba za opstanak.


Nakon što je Cibalia ispala iz Prve u Treću hrvatsku nogometnu ligu, a klub napustili gotovo svi igrači, Uprava se zahvalila i na suradnji treneru Davoru Rupniku te s njim sporazumno raskinula ugovor. V.d. predsjednika vinkovačkog kluba Mijat Kurtušić nije imao previše izbora i vremena te je potražio pomoć u vlastitom dvorištu i za trenera seniorske momčadi Cibalije imenovan je Petar Tomić. On je prošle sezone u stručnom stožeru Mladena Bartolovića bio pomoćni trener, a i nakon dolaska Davora Rupnika ostao je na toj funkciji, pa je bilo nekako logično da v.d. predsjednika prazno mjesto ponudi upravo Tomiću. Za politiku kluba, koju javno promoviraju, nije nevažno što je Tomić dijete Cibalije i što je prošao sve selekcije kluba. Naime, Tomić je bio u sastavu Stanka Mršića u sezoni 2009/2010. kada je Cibalia osvojila treće mjesto u prvoligaškom društvu s 57 bodova. Eh, kakvi su to dani bili... Sada je posve drukčije, Tomić je preuzeo Cibaliju u vrlo teškom trenutku, borba je oko opstanka kluba, novca nema, dugova ima i previše, a igrački kadar je sastavljen sukladno situaciji. Tomić je u pripreme za Treću HNL "Istok" krenuo s anonimnim igračima, i to sa samo njih 15, koliko ih se pojavilo na prvom treningu. Međutim optmističnog Tomića oskudan i anoniman kadar ne zabrinjava, jer stav je kluba, ali i njegov da se Cibalia vrati svojim igračima poniknulim iz Škole nogometa ili da pokuša vratiti svoje bivše nogometaše.
- Nadam se da će se ovakva politika kluba nastaviti čak i kad dođu neka ljepša vremena, Cibalia se mora okrenuti svojim igračima iz Škole nogometa, ali i igračima iz Vukovarsko-srijemske županije. Svaki početak je težak, i to me ne zabrinjava, sada samo želim pozitivu u klubu i oko njega. A i što znači anonimni igrači, imali smo i do sada u Prvoj ligi dosta takvih igrača, pa su isplivali i stvorili neko nogometno ime. Trebalo bi nam doći još nekoliko igrača s kojima bismo stvorili momčad koja bi se već ove sezone upustila u borbu za Drugu hrvatsku ligu - optimističan je Tomić, koji iskreno vjeruje kako ovaj "krizni projekt" i orijentacija na vlastiti kadar ima svijetlu budućnost.
Koliko god vjerovao i nadao se, Tomiću nije lako. Na raspolaganju ima skroman igrački kadar, ali svojim optimizmom i pozitivom ne dopušta crne misli i loše priče oko kluba od kojega je na hrvatskoj nogometnoj sceni ostalo još samo - zvučno ime.
Antun Grgić
OČEKUJE SE POVRATAK BIVŠIH "CIBALIJAŠA"
Realno, igrači koji su se pojavili na prvoj prozivci nimalo ne zvuče kao kvaliteta koja bi bila garant da bi Cibalia već ove sezone mogla iz Treće otići u Drugu hrvatsku ligu.

- Generalni plan kluba je stabilizacija u svim segmentima, pa i u momčadskom dijelu, a to je oslonac na svoje nekadašnje i sadašnje igrače. Uvjeren sam da, ako nam još dođu igrači koji su obećali da bi mogli doći, onda možemo i napasti prvo mjesto u trećoj HNL "Istok", dodao je trener Cibalije Petar Tomić.
Najčitanije iz rubrike