Regija
U LIČKOM NOVOM SELU

S pomoću konopa spasili psa koji je upao u bunar dubok 4 metra
Objavljeno 21. srpnja, 2018.
LIČKO NOVO SELO - Našički vatrogasci imali su akciju izravnog spašavanja psa iz bunara dubokog četiri metara u Ličkom Novom Selu.
Nesretni je pas, zbog neutvrđenih okolnosti, pao u bunar, a vatrogascima je o nezgodi dojavio susjed koji je čuo kako je zavijao i lajao. Kada su došli na mjesto događaja, četvorica vatrogasaca krenula su u akciju spašavanja, a prvo su snimili stanje. Kako smo doznali, vatrogasci su iscrpljenog psa izvukli s pomoću tronošca, sprave kroz koju prolazi užad, a postavi se na bunar. S pomoću užadi jedan se vatrogasac spustio do psa, zavezao ga te su oboje izvučeni iz bunara. U bunar se spustio Franjo Matasić. Kaže da zadatak nije bio nimalo težak i složen.

- Dolaskom na mjesto intervencije utvrdili smo da je pas živ te smo krenuli u akciju. Iznad bunara postavili smo tronožac kroz koji prolazi užad po kojoj sam se spustio. Nakon što sam se spustio, zavezao sam nesretnog psa. Trojica kolega koja su asistirala izvukla su nas van. Sve je teklo glatko i brzo - rekao nam je Franjo Matasić, mladi našički vatrogasac. Dodao je da pas nije bio ozlijeđen, već samo iscrpljen i uplašen. No na radost vatrogasaca, vlasnika i susjeda, postao je brzo opet onaj isti pas koji se sa svima igra, veseli i trčkara. Doznali smo da se mješanac zaigrao i slučajno upao u bunar. Da bi se održao na površini vode, šapama se držao za stijene u bunaru.S.Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike