Regija
KERAMIKA MODUS ZAPOŠLJAVA 90-AK OSOBA

Novim dizajnom i kvalitetom do širenja
Objavljeno 20. srpnja, 2018.
ORAHOVICA - Tvornica keramičkih pločica Keramika Modus Orahovica trenutačno zapošljava 90-ak radnika, a tvrtka ulaže goleme napore kako bi još više podigla kvalitetu i proširila tržište.
- Prisutni smo na svim sajmovima, na sve načine pokušavamo plasirati proizvod, početkom godine uspjeli smo plasirati dva nova svjetska dizajna Terazzo i Royal. Oba dizajna nastala su praćenjem trendova na svjetskom tržištu i na temelju informacija naših kupaca. Naravno, tu su svakako i praćenje tehnoloških dostignuća, korištenje digitalne tehnologije koja nam daje mogućnost replike svih prirodnih materijala te korištenje završnih efekata. Terrazo je trenutačno najtraženiji i broj jedan dizajn u Europi. Prije dvije godine uveli smo heksagonski oblik pločica i mi smo jedni od prvih proizvođača u svijetu koji su se time počeli baviti i odmah se za tu vrstu pokazao jako velik interes na tržištu – kaže voditeljica marketinga Keramike Modus Katica Petkov te ističe kako ove godine tvrtka ima u planu posjetiti sajam opreme u Riminiju u Italiji gdje će se upoznati s novim dostignućima u tehnici i tehnologiji za proizvodnju keramičkih pločica.

- Pokušavamo se svuda otvoriti, prema društvenoj zajednici, preko sponzorstava gradskim udrugama i događajima jer smo svjesni da moramo raditi na principu misli globalno - djeluj lokalno. Naime, jako je bitno oko sebe stvoriti dobru tržišnu priču, a onda će doći i ono dalje. Trenutačno na vanjsko tržište izvozimo oko 70 posto proizvodnje, a riječ je o izvozu po europskim zemljama, trudimo se i borimo da ipak ostanemo konkurentni, što je jako teško pokraj jeftine uvozne keramike s često vrlo upitnom kvalitetom. Izvrsno smo kvalitetno i dizajnerski prihvaćeni što nam je dodatni motiv, a naša tvornica je odlično geostrateški pozicionirana, puno nam znači blizina tržišta te dostupnost sirovine, što znači da nema čekanja prilikom dostave. Tvrtka ima više od 300 modela pločica i definitivno ima smisla i budućnost sa svojim istinskim domaćim proizvodom– zaključila je Petkov. V. Grgurić
Vladimir Grgurić
Možda ste propustili...

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

Najčitanije iz rubrike