Osijek
DJELATNICI HOTELA OSIJEK PRIREDILI DOČEK KOLEGI - KUHARU REPREZENTACIJE

Chef Tomica Đukić važan je "začin" u uspjehu Vatrenih
Objavljeno 21. srpnja, 2018.

Iako se euforija koju su izazvali hrvatski nogometni reprezentativci polako stišava, a društvo vraća običnoj svakodnevici, i jučer smo u hotelu Osijek mogli čuti dobro poznate navijačke i domoljubne hitove. Ovaj put, kako to priliči slavonskom podneblju, u tamburaškoj izvedbi. Razlog tome bio je doček osječkog chefa Tomice Đukića, koji je proteklih mjesec dana u Rusiji bio dio velike bajke koju su nam priredili Vatreni.


Iza glavnih kulisa i svjetla reflektora, ali kao iznimno važan kotačić u stroju koji je Hrvatskoj donio neslućeno veselje, Tomica je sve vrijeme brinuo za prehranu Vatrenih i skupa s njima proživljavao nezaboravne trenutke.
U lobby baru, uz već spomenute tamburaše, dočekali su ga kolege iz kuhinje i ostali djelatnici hotela. Bilo je to iznenađenje, Tomica nije znao što se sprema.
- Ovo je sjajno, hvala kolegama, hvala svima. Još uvijek sam izgubljen, ne znam što da mislim, sretan sam, presretan, srce mi je veliko kao kuća! Biti 36 dana dio te priče, biti dio tog nevjerojatnog postignuća, kao jedan mali kotačić u cijelom sustavu..., ne znam što bi rekao, zbilja neopisiv osjećaj - kaže Tomica, I dalje pod dojmom, kao da još nije sišao s onog autobusa koji se nevjerojatnih šest sati probijao do Trga bana Jelačića u Zagrebu.
- Pogledajte me, pun sam masnica! Visili smo sa šipki, penjali se po sjedalima, držali jedni druge da ne padnemo s autobusa, bilo je to šest sati neponovljivog maratona - oduševljeno će Tomica.
S reprezentacijom surađuje od ogleda s Azerbajdžanom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.
- Dobio sam poziv od gospodina Zorislava Srebrića da budem dio njihovog tima. To se ne odbija - rezolutan je Tomica.
U Rusiju je otputovao prije naših reprezentativaca, trebalo je organizirati i pripremiti ekipu koja će se brinuti da naši nogometaši imaju ukusne i zdrave obroke.
- Posao je vrlo ozbiljan, sigurnost hrane i zdravlje igrača na prvom su mjestu, kvaliteta mora biti vrhunska, kuhanje "a la minute", tj. na zadnju minutu, kako bi obroci bili što svježiji ukusniji. Svakodnevno sam u suradnji s doktorom Bahtijarevićem odabirao namirnice. Ujutro bismo postavili menu, uvijek s dvije vrste mesa, crvenog i bijelog, obvezno riba, mnogo voća i povrća, gledalo se da koncept uvijek bude drukčiji, da menu bude što zanimljiviji - rekao je Tomica.
Posebnih prohtjeva, kaže, nije bilo, tek bi se ponekad igrači malo zaigrali prilikom "show cookinga", pa je tako Domagoj Vida motao svoje tortilje.
- Bilo je svakakvih ideja - smije se Tomica te zaključuje - Iz ove perspektive, sada kada je sve prošlo kako je prošlo, možemo reći da je bilo lako, međutim, bilo je tu i vraćanja namirnica, i pripremanja jela od početka, neugodnih situacija, ali Hrvatska je uvijek bila ispred svega, ni u jednom trenutku nisam dopustio da kvaliteta i usluga trpe. I. Alilović
Tomica Đukić

kuhar

Sigurnost hrane i zdravlje igrača na prvom su mjestu, kvaliteta mora biti vrhunska, a kuhanje "a la minute" kako bi obroci bili što svježiji i ukusniji. Namirnice sam svakodnevno odabirao u suradnji s dr. Bahtijarevićem.
PODRŠKA KOLEGA
Jako smo ponosni na Tomičin uspjeh, ne može se svaki kolektiv pohvaliti viceprvakom svijeta u nogometu, mi ga, srećom, imamo. Svaki put kad nam HNS pošalje zahtjev da im ustupimo Tomicu, mi ga sa zadovoljstvom prihvatimo, on već nekoliko godina putuje s reprezentacijom na svako njihovo gostovanje. To je suradnja koja je dovela do najvećeg uspjeha hrvatskog sporta do sada - rekla je direktorica hotela Sandra Đurđević.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike