Osijek
EFOS

Ugostili studente iz Tajlanda
Objavljeno 21. srpnja, 2018.
Grupa studenata s međunarodnog MBA studija KIMBA (http://kimba.bus.ku.ac.th/kimba2017/) s tajlandskog Sveučilišta Kasetsart iz Bangkoga posjetila je 16. srpnja Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i razgovarala s profesorima i studentima.
Gosti i domaćini razmijenili su iskustva studiranja u Hrvatskoj i Tajlandu, uspoređujući te dvije zemlje: ekonomske pokazatelje, životni standard, odnos prema poduzentištvu i slično. Ovo je već drugi posjet studenata ovog programa Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a treći posjet njihova profesora Nirundona Tapachaija, koji je i direktor ovog međunarodnog MBA programa i koji s profesorima Ekonomskog fakulteta u Osijeku ima dugogodišnju uspješnu suradnju.
Profesorica Slavica Singer 2011. godine bila je gost predavač na spomenutom studiju, gdje je predavala kolegij Small Business Management. Studenti KIMBA-e, osim Ekonomskog fakulteta u Osijeku, posjetili su i Centar za poduzetništvo Osijek i Poduzetnički inkubator BIOS te dva poduzeća, smještena u BIOS-u – Bamboo Lab (https://bamboolab.eu/) i Tenzor (https://www.tenzor.tech/), čiji su vlasnici i osnivači, svojim zanimljivim i impresivnim pričama o pokretanju i razvoju poduzetničkih pothvata, osvojili tajlandske studente.
Osim službenog dijela programa, studenti KIMBA-e mogli su osjetiti i dio slavljeničke atmosfere zbog osvojene srebrne medalje hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu.
Dodajmo i kako je Ekonomski fakultet u Osijeku početkom ovog mjeseca bio domaćin stručnog skupa Međužupanijskog stručnog vijeća za Osječko-baranjsku i Vukovarsko-srijemsku županiju za obrazovni sektor Ekonomija, trgovina i poslovna administracija. Skup je okupio više od 50 sudionika koje su činili srednjoškolski nastavnici i gostujući predavači. Dio programa bio je rezerviran i za diseminacijske aktivnosti Erasmus + CUVID projekta koji je u svojoj završnoj fazi realizacije dvogodišnjih aktivnosti. I.R.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike