Mozaik
HRVATSKA DISKOGRAFSKA UNIJA

U prvoj je polovini 2018.
album Mije Dimšić "Život
nije siv" najprodavaniji
Objavljeno 20. srpnja, 2018.

U prvoj polovini godine mlada je Osječanka Mia Dimšić prodala najviše albuma, a slijede ju Željko Bebek, Zdravko Čolić te Goran Bare i Majke.U prvoj je polovini ove godine top-lista 40 najprodavanijih domaćih izdanja otkrila koji su glazbeni uradci slušateljima u Hrvatskoj bili najomiljeniji. Hrvatska diskografska udruga kreirala je listu na temelju podataka dobivenih s čak 164 prodajna mjesta diljem Hrvatske.
Među njima se na sam vrh smjestio album Mije Dimšić, mlade Osječanke koja je opetovano iz tjedna u tjedan zauzimala prve pozicije top-ljestvica prodaje. Njezin iznimno uspješan i nagrađivani debitantski album "Život nije siv" i nakon godinu dana od izlaska predstavlja izniman glazbeni uradak u izdanju Croatia Recordsa, što dokazuje još jedno prvo mjesto na listi najprodavanijih domaćih izdanja - ovaj put polugodišnjoj.
- Hvala vam od srca što ste kupili ovaj album. Prošlo je već godinu dana od njegova izdavanja, a vi ga i dalje volite i podržavate, i to mi daje snagu i motivaciju da radim dalje za vas, i da pripremim neke nove pjesme koje će vam se svidjeti još više - rekla je Mia Dimšić, ovogodišnja dobitnica glazbene nagrade Porin u čak šest kategorija (album godine, pjesma godine, najbolji album pop-glazbe, najbolja produkcija, najbolji album popularne duhovne glazbe, najbolje likovno oblikovanje).
Njezin album na polugodišnjoj listi najprodavanijih izdanja prate još tri izdanja Croatia Recordsa: "Ono nešto naše" Željka Bebeka na drugome mjestu, album Zdravka Čolića "Ono malo sreće" na trećem, te album "Nuspojave" na četvrtom mjestu, koji pripada Goranu Baretu i Majkama. Peto mjesto zauzela je kompilacija "40 velikih hitova: Dječje pjesme – Kad se male ruke slože" raznih izvođača u izdanju Hit Recordsa.
Zanimljivo, i na ovoj je top-listi prodaje svoje mjesto zauzeo album "40 najboljih klapskih hitova" u izdanju Scardone te tako sa svojim početkom koji seže u sad već davnu 2013. godinu postao najdugovječniji album na ljestvicama najprodavanijih izdanja. HDU je u travnju ove godine spomenutom albumu dodijelio priznanje za dijamantnu nakladu.
- Punih pet godina od izlaska ovaj album nalazi se na top-listi najprodavanijih, a vjerujem da će se odlično prodavati i idućih pet godina jer su tu pjesme koje su postale novi prepoznatljivi zvuk Dalmacije koji svi vole - izjavio je direktor Scardone Branko Paić nakon primitka priznanja. T.Kvorka

HDU je kreirao listu na temelju podataka dobivenih s čak 164 prodajna mjesta diljem Hrvatske
Možda ste propustili...

DARUVARSKI BEND NASTUPA NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

COTA G4 predstavila spot za novu pjesmu “Daj mi znak”

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

Najčitanije iz rubrike