Crna kronika
NESVAKIDAŠNJA NESREĆA U MJESTU DERVIŠAGA

Uletio kamionom ženi u spavaću sobu
Objavljeno 21. srpnja, 2018.

DERVIŠAGA - Kamion s prikolicom, slavonskobrodskih registracija, zabio se u četvrtak oko 6 sati u kuću u mjestu Dervišaga, nedaleko od Požege.
Iako je kamion udario u spavaću sobu vlasnice kuće te od siline udarca gotovo srušio kuću, u ovoj nesreći nitko nije ozlijeđen.
Kako prenosi Požeška kronika, do nesreće je došlo najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine uvjetima na cesti. Krećući se od Pleternice prema Požegi vozač je vjerojatno izgubio kontrolu nad vozilom te je ono ‘zaplesalo‘ i sletjelo s ceste u Ulici Stjepana Radića, udarilo u kuću te je gotovo potpuno srušilo, a nakon toga kamion je porušio i ogradu susjedne kuće i zaustavio se u dvorištu.
Vlasnica srušene kuće, srećom, ove je noći zaspala u kuhinji, jer da je spavala u spavaćoj sobi sigurno ne bi preživjela nesreću, jer je soba praktički potpuno uništena.
- Čula sam jak udarac i pomislila sam da je potres. Kad sam izišla imala sam što i vidjeti. Kamion mi je srušio gotovo cijelu kuću. Uletio je u sobu gdje inače spavam. Srećom, gledajući televizor zaspala sam u kuhinji i, eto, ostala sam živa – kazala je novinarima vlasnica kuće iz Dervišage.
Vozač kamiona također u ovoj nesvakidašnjoj prometnoj nesreći nije ozlijeđen.


Iz Policijske uprave požeško-slavonske izvijestili su da je u 8.45 sati za promet bila zatvorena državna cesta DC-38 u mjestu Dervišaga zbog izvlačenja kamiona, a promet je preusmjeravan obilaznim ulicama. Dva sata kasnije, u 10.45 sati, cesta je otvorena za promet.
U četvrtak, oko 9.10 sati, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Ulici Alojzija Stepinca u Požegi. Nesreću je izazvao 46-godišnji vozač Opela koji pri uključivanju u promet u Stepinčevoj ulici nije propustio sva vozila. Zbog toga došlo je do sudara s Hyundaijem kojim je neprilagođenom brzinom upravljao 66-godišnjak.
U Ulici kralja Tomislava u Kutjevu, u četvrtak, oko 9.30 sati, 76-godišnji vozač Opela požeških registracija, pri nepropisnom uključivanju u promet udario je u parkirani Ford njemačkih nacionalnih oznaka, u vlasništvu 64-godišnjaka. Vozač Opela nakon udara pobjegao je s mjesta nesreće, no policajci su ga ubrzo pronašli i uručili mu prekršajnu prijavu.S.Lacić/AGM Kruna.

Možda ste propustili...

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

Najčitanije iz rubrike