Crna kronika
ŠTETA VEĆA OD 100.000 KUNA

Vatrogasci i dvoje mještana ozlijeđeni u požaru
Objavljeno 21. srpnja, 2018.
Vatrenu buktinju koja se proširila s pomoćnog objekta na garažu gasilo je 27 vatrogasaca
ERNESTINOVO - Četiri osobe, dvojica vatrogasaca i dvoje civila, ozlijeđeni su u velikom požaru koji je izbio u četvrtak u večernjim satima u gospodarskoj zgradi u Ulici Vladimira Nazora u Ernestinovu.
- U četvrtak, oko 19.30 sati, došlo je do požara na pomoćnim prostorijama obiteljske kuće 64-godišnjaka. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ernestinovo, DVD-a Laslovo, DVD-a Donji Grad i djelatnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Zbog požara u potpunosti je izgorjelo krovište, deset manjih kockastih bala sjena te drvena prikolica. Materijalna šteta cijeni se na približno sto tisuća kuna. Požar se proširio i na krovište garaže u vlasništvu 59-godišnjaka kojom prilikom su nagorjela četiri drvena roga krovišta garaže te je oštećen dio crijepa. Materijalna šteta cijeni se na oko pet tisuća kuna. Zbog požara došlo je do ozljeđivanja 24-godišnjaka koji se tom prilikom nagutao dima te 60-godišnjakinje koja je zadobila manje opekline desne ruke i noge. Ozlijeđeni su prevezeni u Klinički bolnički centar Osijek - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.
No, kako neslužbeno doznajemo opekline je zadobio i vlasnik garaže na koju se proširio požar te, uz 24-godišnjeg vatrogasca, i još jedan pripadnik DVD-a Ernestinovo koji je penjući se na krov pao i slomio nogu.
Mladi vatrogasac koji se nagutao dima nije otišao u bolnicu već su mu liječnici Hitne pomoći ukazali pomoć na licu mjesta, no kada je otišao kući pao je u nesvijest i udario glavu.
- Oba vatrogasca su dobro, iako sada jedan ima nogu u gipsu. Bez njih se ne bi mogao ugasiti požar koji se nevjerojatno brzo širio - kazao nam je Ivan Mandić, zapovjednik DVD-a Ernestinovo.
- U 19.58 sati dobili smo dojavu da gori gospodarski objekt veličine 5 puta 50 metara unutar kojeg je 20 bala sijena, cirkular za drva, radna prikolica i još sijena i slame u gornjem dijelu objekta. DVD Ernestinovo već su započeli gasiti požar, no vidjeli su da će im trebati pomoć pa su nas pozvali. Na mjesto događaja stigli smo za 12 minuta. Zatekli smo požar u razbuktaloj fazi - kazao nam je Pero Čeman, zapovjednik Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.
Sandra Lacić
ozlijeđeni
VATROGASCI I CIVILI SU DOBRO
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike