Sport
LJETNA PREMIJERA U GRADSKOM VRTU

Osječani pozdravili srebrnog Vidu
Objavljeno 19. srpnja, 2018.
Posebne nagrade za vatrenog kuhara, ekonoma i braniča

Premda su dojmovi sa Svjetskog prvenstva i sjajnog nastupa hrvatske nogometne reprezentacije još svježi, samo par dana nakon povratka Vatrenih uslijedila je i ovoljetna nogometna premijera u Gradskom vrtu. I to europremijera bijelo-plavih.
Moldavski Petrocub sigurno nije mamac za one koji ne doručkuju, ručaji u večeraju nogomet, ali se sinoć na osječkom stadionu pojavilo sasvim solidan broj gledatelja. Brojači na ulazima prebrojali su kako je susret prvog pretkola Europske lige u Gradskom vrtu gledalo 2.233 gledatelja. Dojam je ipak da ni tehnologija nije precizna i da je sigurno bilo više gledatelja od službene brojke. Naravno, uslijedio je ispravak broj gledatelja je bio najmanje za tisuću više.

Darovi za "Ruse"

Kako još svi živimo "vatrene dane“ pokazala je i svečanost uoči početka susreta. Predsjednik Osijeka Ivan Meštrović uručio dresove trojici važnih osoba koji su participirali u različitim ulogama u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji i imali manje ili više zasluga za osvajanje naslova svjetskih nogometnih viceprvaka. Tako su dresovi uručeni Osječaninu Tomici Đukiću (broj 10), kuharu nogometne reprezentacije Hrvatske, Goranu Vinceku (dres s brojem 34) dugogodišnjem Osijekovom ekonomu, koji je istu ulogu imao i tijekom priprema i nastupa na SP-u Vatrenih, dok je pljesak i ovacije nazočnih izazvala pojava na travnjaku Gradskog vrta Domagoja Vide. Hrvatski reprezentativac, omladinski staž odradio je u NK Osijek, čiji je nosio dres, a jedno vrijeme bio čak i kapetan bijelo-plavog seniorskog sastava. Vidi je predsjednik bijelo-plavih uručio dress brojem 19, a ni naš reprezentativac nije stigao praznih ruku pa je Meštroviću dao svoj (crni) reprezentativni dres s brojem 21. U danima kada je našim reprezentativcima potrebno itekako odmora pohvalno je što je Vida sinoć stigao u Gradski vrt na mjesto gdje je započeo seniorsku nogometnu karijeru i odakle je krenuo u nogometni svijet. Tijekom skandiranja nekoliko puta pokazao je prema Kohorti i gestom prema srcu, kako mu i danas ono kuca za bijelo-plave.

Osijek se ne zaboravlja

- Kako ne bi zaboravio odakle sam krenuo u nogometni svijet. Drago mi je da me se i publika sjeća kao igrača Osijeka i da smo svi skupa proživjeli ove prekrasne trenutke, rekao je srebrni branič hrvatske reprezentacije.

Kako su se zaželjeli nogometnih predstava u Gradskom vrtu zorno je prikazala Kohorta. Zauzeli su svoje uobičajeno mjesto na sredini tribine Istok i cijelo vrijeme utakmice pjevali već svoje poznate pjesme. Bilo je još zanimljivih likova iz svijeta nogometa na tribinama Gradskog vrta. Tako je u jednoj od loža na zapadnoj tribini viđen Mathias Chago, nekadašnji igrač osječkog Metalca, koji je na kraju prošle sezone okončao nogometnu karijeru u dresu zagrebačke Lokomotive.
Krešimir Lacković
BEĆAR
Ljubav Vide i Osijeka je neraskidiva
KOHORTA ZA ŽIŽU
U nastavku susreta Kohorta je skandirala Daliboru Žižanoviću - Žiži, jednom od vođa navijačke skupine NK Osijek, koji je preminuo ovoga ljeta. Izvjesili su transparent "Žižo na svemu ti hvala, čuvati ćemo uspomenu na legendu grada". Skandiranje Kohorte prihvatio je i ostatak publike.
Najčitanije iz rubrike