Sport
TRANSFERI "VATRENIH"

Inter ne pušta Perišića ispod 70 milijuna eura
Objavljeno 19. srpnja, 2018.
Vrijednost hrvatskih nogometaša nakon osvajanje titule svjetskih viceprvaka narasla je do neba. Kada se spominju mogući transferi hrvatskih igrača, onda se špekulira novcem od kojeg može zaboljeti glava. Tako je već duže vrijeme želja Josea Mourinha dovođenje Ivana Perišića u Manchester Untied. Naš reprezentativac s Interom ima ugovor do 2022. godine, a dosad su prilično lako odbijali ponude koje su se kretale između 40 i 50 milijuna eura. Talijanska Gazzetta dello sport sada donosi vijest kako Interovi čelnici ne namjeravaju prodati Perišića za manji iznos od 70 milijuna eura. Drukčija je situacija s Marcelom Brozovićem. On u ugovoru ima klauzulu postavljenu na 50 milijuna eura, a dosad Interu još nitko nije ponudio taj iznos. No, opipavanjem tržišta u Interu smatraju kako bi ovoga ljeta moglo biti i takvih kupaca. Brozović ima ugovor s Interom do 2021., a čini se da u Interu imaju plan ponuditi mu novi, podebljani ugovor.
Antu Rebića također se spominje u kontekstu mogućeg dolaska u Manchester United, no kako je njegov dojučerašnji trener u Eintrachtu Niko Kovač preuzeo Bayern München, mnoge su špekulacije kako bi i on mogao završiti u Bavarskoj. Niko Kovač održao je press konferenciju u Münchenu uoči nastupa na International Champions Cupu. Novinare su zanimali transferi. Tijekom press konferencije, možda znakovito, bivši hrvatski izbornik ni jednom riječju nije spomenuo Antu Rebića.
Turski mediji raspisali su se kako je Bešiktaš prihvatio ponudu Liverpoola za Domagoja Vidu. Spominju odštetu od 22 milijuna eura koja bi zadovoljila apetite "crno-bijelih" iz Istanbula. Međutim, vrlo znakovito, o mogućem transferu Vide na Anfield road ne pišu engleski mediji, čak ni vrlo dobro informirani Liverpool echo, koji ima dobre informatore "iznutra" što se događa u oba kluba iz Liverpoola. Premda će biti puno jasnije sljedećih dana, a rekli bi i tjedana, čini se da zasad od prelaska Vide u Liverpool nema ništa i da je sve još u fazi špekulacije. Jedan drugi hrvatski stoper ipak je bliže potpisivanju ugovora za novi klub. Duje Ćaleta Car trebao je već postati novi igrač francuskog Marseillea. Zbog čega već nije razlog je što se u priču ponovno ubacila Sevilla. Za Ćaletu Cara odšteta trenutno iznosi 19 milijuna eura, što su navodno spremna dati oba kluba. Vjerujemo samo kako su "vatreni" podigli i cijene ostalim hrvatskim nogometašima koji nisu sudjelovali na SP-u u Rusiji. K.Lacković
Najčitanije iz rubrike