Sport
NŠM NK-A GRAFIČAR VODOVOD

Sjajni rezultati kadeta, parirali čak i Dinamu
Objavljeno 20. srpnja, 2018.

U Retfali trenutačno ne "živi" seniorska momčad Grafičar Vodovoda, ali kako bi se to moglo dogoditi vrlo brzo svjedoče odlični rezultati kadetske momčadi. Igrači rođeni 2000., 2001., 2002. ostvarili su, može se reći, povijesni uspjeh za Nogometnu školu mladeži Grafičar Vodovod.


Kadetska momčad osvojila je Prvu kvalitetnu ligu mladeži na razini regije, zatim Drugu kvalitetnu ligu mladeži. Osvojili su i kadetski Kup, u šesnaestini finala igrali s vršnjacima iz zagrebačkog Dinama i izgubili tijesno s 2:1. Kako su, premda mlađi, stekli pravo sudjelovanja i u šesnaestini finala Kupa za juniore, u tom su rangu natjecanja ugostili starije dečke iz zagrebačke Lokomotive. Treba reći kako je većina igrača koji su dan prije igrali protiv Dinama participirala i u susretu protiv momčadi koja je protekle sezone predstavljala Hrvatsku u juniorskoj Ligi prvaka. Radi se o momčadi koja je poražena od Osijeka u finalu juniorskog Kupa Hrvatske. "Lokose" je i u Retfali predvodio Lirim Kastrati, koji se već ističe i u seniorskoj konkurenciji Lokomotive. Njihov trener Ivica Buljubašić s ponosom će istaknuti i da je u Prvoj kvalitetnoj ligi mladeži NŠM Grafičar Vodovod u 26 utakmica doživio samo jedan poraz.
- Ovo mi je već deseta godina u Grafičaru i posebno sam ponosan na ovu generaciju s kojom radim od samog početka. Ove sezone na naplatu je došao kvalitetan rad tijekom svih ovih godina. Oni su dokaz da se sustavan rad uvijek isplati - pričao je Ivica Buljubašić, trener kadeta NŠM-a Grafičar Vodovod, koji smatra kako su ovi rezultati pokazatelj zajedništva cijelog kolektiva nogometne škole mladeži u Retfali na čijem je čelu posljednjih godina Mario Perković.
Naravno, nije bilo lako doći do svih rezultata ni u regionalnim okvirima.
- Ja bih ocijenio kako je liga bila kvalitetnija negoli svih prijašnjih godina. Svi klubovi imali su odlične momčadi, pa je uspjeh u regionalnim okvirima to veći.
Naravno, svi oni trebaju se nastaviti razvijati. Hoće li biti uskoro prigoda i u seniorskom dresu Grafičar Vodovoda?
- Većina njih sljedeće sezone prelazi u juniore, pa svakako očekujem dobre rezultate i u tom uzrastu. Ovdje sigurno postoji potencijal za seniorski nogomet u višim rangovima. Radi se naime o vrlo karakternim dečkima, koji su spremni žrtvovati se kako bi uspjeli u sportu. No, moje je mišljenje kako je važno ostati u sportu i uz sport, jer samo najmanji broj uspije od ovoga živjeti - zaključio je Buljubašić.
Krešimir Lacković
U Retfali sigurno postoji potencijal za seniorski nogomet i to u višim rangovima
KADETI NŠM-a GRAFIČAR VODOVOD
Za kadetsku momčad NŠM-a Grafičar Vodovod u sezoni 2017./2018. igrali su Karlo Begović, Roko Bilić, Igor Blagojević, Robert Bratić, Borna Buljan, Mislav Čamić, Patrik Dubravac, Dragan Gagulić, Antonio Glibora, Gabriel Gotovac, Mihael Gotovac, Dominik Jelečević, Joško Jelkić, Fran Josipović, Marko Kujundžić, Krešimir Mirković, Marko Novoselić, Luka Oliš, Luka Opšić, Marko Punčec, Marko Radoš, Luka Szegi, Juraj Valinčić i Andrej Vincek.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike