Novosti
YURI CORTEZ DOBIO POZIV HRVATSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE

Fotoreporter iz vatrenog slavlja pozvan u Hrvatsku na odmor
Objavljeno 19. srpnja, 2018.
Hrvatska turistička zajednica kontaktirala je Yurija Corteza, fotoreportera Agence France Pressa, koji se našao usred slavlja hrvatskih nogometaša nakon pogotka Marija Mandžukića i plasiranja Hrvatske u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, priopćeno je iz HTZ-a. Cortez je, naime, pozvan da zajedno sa svojom obitelji posjeti Hrvatsku, a učinit će to krajem kolovoza, ili u prvom tjednu rujna ove godine. Naime, 53-godišnji Cortez voditelj je meksičkog dopisništva AFP-a, a iz Hrvatske turističke zajednice poručeno mu je kako jedino što u Hrvatsku treba ponijeti jest dobro raspoloženje i svoj fotoaparat "jer smo sigurni da ovaj simpatični i dobro raspoloženi Salvadorac neće odoljeti brojnim hrvatskim ljepotama".
"Gotovo svako veliko međunarodno natjecanje obilježi neka zanimljiva anegdota, a ono što je obilježilo ovo Svjetsko prvenstvo slavlje je hrvatskih nogometaša usred kojeg se slučajno našao i Yuri koji je to sve zabilježio svojim fotoaparatom napravivši najoriginalnije, najspontanije i siguran sam najsimpatičnije fotografije prvenstva. Slike slavlja obišle su cijeli svijet koji je tom prilikom, osim vatrenog slavlja, vidio ljubaznost i obazrivost naših igrača. Hrvatska je prelijepa zemlja srdačnih i ljubaznih domaćina, a sretni smo što je Yuri prihvatio naš poziv te će se u to imati prilike i osobno uvjeriti", istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. Cortez je, dodaje HTZ, poziv s oduševljenjem prihvatio, jer nikada nije bio u Hrvatskoj. "Poziv ovakve vrste se ne odbija. Bit će mi čast doći u Hrvatsku. Nakon utakmice s Englezima i slavlja s hrvatskim igračima, osjećam povezanost s vašom zemljom za koju sam zdušno navijao u finalu", rekao je u telefonskom razgovoru Cortez.
U svojoj je profesionalnoj karijeri, osim sportskih natjecanja, fotografirao i prirodne katastrofe, humanitarne krize, a prošao je i ratišta diljem svijeta. Sedmodnevni boravak i odmor u Hrvatskoj započet će u Zagrebu, a nakon toga obići će obalu, otoke, ali i kontinentalno područje. "Potrudit ćemo se prirediti mu odmor za pamćenje", ističe Staničić. D.Pav.
Yuri Cortez

fotoreporter

Poziv ovakve vrste se ne odbija. Bit će mi čast doći u Hrvatsku. Nakon utakmice s Englezima i slavlja s hrvatskim igračima, osjećam povezanost s vašom zemljom za koju sam zdušno navijao u finalu.
Možda ste propustili...