Osijek
KLAPA "ZRINSKI"

"Ne dam te moru" - izvedba za Osječku ljetnu noć
Objavljeno 20. srpnja, 2018.
O ljubavi, a o čemu drugom bismo pjevali, rekli su nam članovi Klape "Zrinski" nakon promocije svoje prve autorske pjesme, naslovljene "Ne dam te moru". Premijerno je izvođenje bilo na domaćem terenu, u prostorima društva. Klapu "Zrinski" čini dio članova HOPGD-a "Zrinski", muški je to zbor koji njeguje pjevačku i glazbenu kulturu, a podsjetimo kako je osnovan još 1896. Klapa "Zrinski" prva je osječka klapa, osnovalo ju je desetak pjevača matičnog zbora 2010. godine.
- Ljubav prema klapskoj glazbi potaknula nas je na osnivanje klape, koja je u Osijeku, a i šire, postigla značajne rezultate. Za ovaj dio Hrvatske neobično je da postoji zbor takvog tipa, ali reakcije su bile i više nego pozitivne", kažeje Dragutin Grabrović, predsjednik "Zrinskog", uoči premijernog izvođenjai i prikazivanja videospota. Pjesma je zabilježena i na audionosaču te popraćena videom koji se već vrti na društvenim mrežama.
Prvo će javno izvođenje pjesme "Ne dam te moru" biti idući tjedan, na Osječkoj ljetnoj noći (27. srpnja). Klapa će se tradicionalno okupiti u Prolazu Vanje Radauša (kod Krežmina spomenika). "Ne dam te moru" pjesma je za koju je tekst napisao Vlado Lubina, autor je glazbe Juraj Jurković, a aranžmana Željko Nikolin. D. Ku.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana